Vinteren er i anmarsj: – Snart mulig å gå på ski

Nordavinden tar med seg kalde temperaturer og snøbyger fra Nordpolen.

MYE NEDBØR: Det er meteorologens varsel for helga. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Meteorologen varsler om et ordentlig væromslag.

– Nå blir det litt andre temperaturer her enn det er på Nordpolen, men regnet går i løpet av morgendagen over til sludd og på søndag vil det snø ordentlig, sier vakthavende meteorolog Geir Bøyum.

Allerede på mandag vil det ifølge ham være mulig å gå på ski:

– Hvis man ikke er redd for å ripe opp skiene sine altså, forteller han.

– En god del nedbør

De neste dagene varsles det om lave temperaturer og mye nedbør.

– I morgen vil temperaturene ligge på en plussgrad eller to, mens det på kvelden vil gå over til minusgrader. På søndag vil det stort sett ligge rundt null grader. Uansett blir det mye sludd og snøbyger så snøen vil nok legge seg, sier Bøyum og legger til:

– Det blir hvitt overalt.

Finn fram snøskuffa

Allerede på søndag vil det være behov for snømåking, ifølge meteorologen.

Videre utover uka vil det også være en del nedbør, mens det fra onsdag av kan bli veldig variert med både oppholdsvær, sludd og regn.

– Man må nok belage seg på litt snømåking allerede på søndag, sier Bøyum.

Har sendt ut OBS-varsel

Med lave temperaturer og mye nedbør blir kjøreforholdene mindre enn optimal de neste dagene.

– Vi har allerede utstedt OBS-varsel på vanskelige kjøreforhold både til helga og utover mandag og tirsdag, sier Bøyum.

Han forteller at det kan bli veldig glatt.

– Det er typiske seinhøstforhold nå fremover, kan man vel si. Det blir glatt og litt vekslende forhold, så man må være forsiktig.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter