Ingen forsinkelser som følge av snøværet

Ved Tromsø lufthavn Langnes har de full kontroll på flytrafikken på sesongens første vinterdag.

FULL KONTROLL: Ved flyplassen har de full kontroll, selv om vinteren nå har kommet brått på.   Foto: Petter Strøm

nyheter

– Det siste jeg hørte da jeg pratet med dem, var at alt var som det skulle være, sier lufthavnsjef Ivar Helsing Schrøen søndag ettermiddag.

Det kan driftssjef ved flyplassen, Svein-Idar Henriksen, bekrefte.

– Dette er som en vanlig vinterdag. Det er ingenting spesielt med været som har ført til problemer, sier Henriksen.

Små forsinkelser

Han forteller at det likevel har vært en liten omstilling til vinterføret.

– Det har vært litt forsinkelser. Det har vært litt kø på de-ice (avising, journ.anm.) og ellers litt omstilling til vintervær, forteller han.

– Men det er en helt normal vinterdag, sier han og forsikrer om at alt skal gå som planlagt resten av dagen.

Et kjapt overblikk på Avinor sine nettsider viser at alt har gått som normalt, med unntak av et par små forsinkelser søndag.

– Ingenting tilsier forsinkelser

Mandagene er tradisjonelt sett travle reisedager. Været for morgendagen er meldt omtrent slik som i dag. Henriksen vil ikke si noe om hvordan trafikken for morgendagen blir.

– Jeg kan ikke uttale meg om morgendagen. Det blir bare spekulering. Det får vi ta som det kommer i morgen, forteller han.

Han vil derfor ikke gi ytterligere oppfordringer til de reisende utover det som er normalt.

– Det er som før. Still opp når dere skal, i god tid før. Det er ingenting som tilsier at det skal bli noen forsinkelser. Alt er som normalt, betrygger Henriksen.

Følger med på været

Norwegian har ikke opplevd noen problemer som følge av den plutselige vinteren i Tromsø.

– Det er normal flytrafikk hos oss. Ikke noe unormalt, melder kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, Fatima Elkadi.

Hun tror ikke det vil blir forsinkelser i morgen heller.

– Vi følger og monitorerer været. Slik det ser ut nå, er det ikke noe unormalt med morgendagen, men ting kan endre seg og vi følger med, sier hun.

SAS har heller ikke hatt problemer med avviklingen av flytrafikken inn og ut av byen.

– Vi har ikke hatt problemer med trafikken i Tromsø, men en glatt rullebane i Alta har skapt litt forsinkelser der, sier informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter