– Det siste jeg hørte da jeg pratet med dem, var at alt var som det skulle være, sier lufthavnsjef Ivar Helsing Schrøen søndag ettermiddag.

Det kan driftssjef ved flyplassen, Svein-Idar Henriksen, bekrefte.

– Dette er som en vanlig vinterdag. Det er ingenting spesielt med været som har ført til problemer, sier Henriksen.

Små forsinkelser

Han forteller at det likevel har vært en liten omstilling til vinterføret.

– Det har vært litt forsinkelser. Det har vært litt kø på de-ice (avising, journ.anm.) og ellers litt omstilling til vintervær, forteller han.

– Men det er en helt normal vinterdag, sier han og forsikrer om at alt skal gå som planlagt resten av dagen.

Et kjapt overblikk på Avinor sine nettsider viser at alt har gått som normalt, med unntak av et par små forsinkelser søndag.

– Ingenting tilsier forsinkelser

Mandagene er tradisjonelt sett travle reisedager. Været for morgendagen er meldt omtrent slik som i dag. Henriksen vil ikke si noe om hvordan trafikken for morgendagen blir.

– Jeg kan ikke uttale meg om morgendagen. Det blir bare spekulering. Det får vi ta som det kommer i morgen, forteller han.

Han vil derfor ikke gi ytterligere oppfordringer til de reisende utover det som er normalt.

– Det er som før. Still opp når dere skal, i god tid før. Det er ingenting som tilsier at det skal bli noen forsinkelser. Alt er som normalt, betrygger Henriksen.

Følger med på været

Norwegian har ikke opplevd noen problemer som følge av den plutselige vinteren i Tromsø.

– Det er normal flytrafikk hos oss. Ikke noe unormalt, melder kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, Fatima Elkadi.

Hun tror ikke det vil blir forsinkelser i morgen heller.

– Vi følger og monitorerer været. Slik det ser ut nå, er det ikke noe unormalt med morgendagen, men ting kan endre seg og vi følger med, sier hun.

SAS har heller ikke hatt problemer med avviklingen av flytrafikken inn og ut av byen.– Vi har ikke hatt problemer med trafikken i Tromsø, men en glatt rullebane i Alta har skapt litt forsinkelser der, sier informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen.