Snart åpner brua for trafikk igjen

Mandag kveld blir veivesenet ferdig med vedlikeholdsarbeidet på Tromsøbrua.

ÅPNER: Etter en oppgradering lover Statens vegvesen at den vil være åpen for trafikk igjen senest tirsdag morgen.  Foto: Knut Opeide/Statens vegvesen

nyheter

Statens vegvesen har i høst skiftet utslitte fuger på Tromsøbrua. Mandag kveld skal arbeidet være ferdig, og brua vil åpnes for trafikk så snart anleggsmaskiner og personell er ute av området, og i hvert fall før rushtrafikken tirsdag morgen. Dette skriver veivesenet i et presseskriv.

– Vi er veldig fornøyde med at vi holdt tidsskjemaet på denne jobben, for vi vet at dette har skapt utfordringer for folk på vei til og fra jobb. Fra vår side kan vi bare takke alle for tålmodigheten. En stor takk går også til alle som hjalp til med å avvikle trafikken, ved å gå, sykle eller ta buss, skriver prosjektleder Eirin-Anne Blix i Statens vegvesen.

Nytt dekke

I september var Tromsøbrua nattestengt mens den fikk nytt asfaltdekke, mens den de tre siste ukene kun har vært åpen under rushtid. Fugene som er skiftet skal ta av for belastningen når brua beveger seg.

– Begge deler var helt nødvendig for trafikksikkerheten. Med 20.000 biler over brua hver dag, var sporene etter hvert blitt for dype. Fugene var også klar for å få avløsning, det merket de fleste som kjørte over dem. Nå har vi skiftet de to verste, og den siste tar vi neste år, forteller Blix i presseskrivet.

Nattestengt tunnel

Vegvesenet vil fortsette med arbeidet i Tromsøysundtunnelen når brua er åpen. Dette vil også føre til nattestenging.

– Vi tester og justerer deler av sikkerhetssystemet. Til det trenger vi en tom tunnel noen timer hver natt. Likevel håper vi det hjelper at vi ikke stenger før det meste av kveldstrafikken har lagt seg, blant annet fra sykehuset etter vaktskiftet, skriver Blix.