Én million kroner til samisk filmer

Marja Bål Nango – som blant annet har vunnet prisen «Skårungen» på TIFF – får nå støtte til sin neste film «Njuokčamat ».

PRODUKSJONSSTØTTE: Filmskaper Marja Bål Nango får én million kroner i støtte fra Norsk filminstitutt til sin nye film «Njuokčamat».  Foto: Jan Arild Hansen

nyheter

Det er Norsk filminstitutt som deler ut produksjonsstøtte til filmen – som på norsk har fått navnet «Tungene».

Filmen handler om hvordan en ung samisk kvinne opplever de fysiske og psykiske virkningene etter en voldtekt.

Filmen beskriver også hvor tabubelagt temaet om seksuelle overgrep er i det samiske samfunnet.

«Symbolladet film»

I begrunnelsen til å gi penger til Marja Bål Nango skriver filminstituttets konsulent: «Det er en symbolladet film, der ikke all handling forklares, men der den grusomme voldtekten og regissørens blikk og fragmenterte fortelling allikevel evner å skape en ladet stemning og en emosjonell historie med et stort tolkningsrom for publikum».

Nango har som sagt vunnet «Skårunge-prisen» på TIFF, og har også vunnet UR-prisen på Uppsala internasjonale filmfestival med filmen «Hilbes biigà».

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter