Nav og bemanningsbyråene slår seg sammen: – Alle ledige kan få jobb

Aldri før har det vært større muligheter for jobb i Tromsø. Nå inviterer Nav og byens bemanningsbyrå til et felles løft.

alle i jobb: Nav og byens bemanningsbyrå slår seg sammen for å få alle arbeidsledige i jobb. Torsdag åpner Nav-sjef Geir Jakobsen (til venstre) dørene med blant andre Manpowers Morten Wøhni Helberg og Personalhusets Nina Brandt Nilsen på plass. FOTO: JOHN STRANDMO  Foto: John Strandmo

nyheter

Torsdag åpnes dørene i Grønnegata. Det Nav-sjef Geir Jakobsen ønsker seg, er at alle som jakter på noe nevenyttig å gjøre stikker innom for en prat. Og med alle bemanningsbyråene med på laget, har sjansen for å finne en noe å gjøre aldri vært større.

Unik mulighet

Jakobsen går så langt som å betegne situasjonen som unik.

– I dag er det 496 arbeidsledige i Tromsø – etter at antall personer på dagpenger er redusert med 20 prosent det siste året. Og med de behovene bemanningsbyråene og byens næringsliv har, er sjansen for å finne en jobb betydelig, understreker Jakobsen.

Tett kontakt

Distriktssjef i Manpower, Morten Wøhni Helberg, sier at den tette kontakten med Nav gir bemanningsbyråene en stor mulighet til å rekruttere nye medarbeidere.

– Vår oppgave denne gang er å snakke med potensielle arbeidstakere og være behjelpelig med søknader, CV-er og annet som er nødvendig.

Rådgiver Nina Brandt Nilsen i Personalhuset Staffing Group er også på plass i Nav-huset torsdag.

Stort behov

– Vi har et stort behov for folk. Og selv om våre kunder ønsker et vidt spekter av fagfolk, er det likevel mange andre muligheter. Også vi ønsker å bidra til at flest mulig kommer i arbeid, sier Nilsen.

Geir Jakobsen sier at arbeidsmarkedet lokalt er betydelig. Derfor ønsker han å knytte kontakt med flest mulig under torsdagens arrangement.

Nav-markedet

– Vår arbeidsmarked alene har 222 jobber. Med det bemanningsbyråene trenger, kunne antall ledige vært veldig nært nullpunktet.

Samtidig underretter Jakobsen at Nav har fått pålegg om å håndheve mobilitetskravet – at arbeidsledige må belage seg på å flytte dersom det er jobb andre steder i landet.

– Selv om vi skal foreta individuelle vurderinger, vil vi i større grad håndheve pålegget. Sett i forhold til det, er grunnen til å oppsøke oss enda større. For – det er jobb til alle i Tromsø, understreker Geir Jakobsen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter