Vil innlemme regnbueflagget i kommunens flaggregler

Jarle Heitmann (Ap), Jens Ingvald Olsen (R) og Ingrid Marie Kielland (SV) ber om at regnbueflagget blir et fast innslag på rådhuset under Tromsø Arctic Pride.

VAIER STOLT: I 2015 og 2016 har kommunen flagget med regnbueflagget under Artic Pride-festivalen. 

nyheter

Trioen har fremmet et privat forslag til dagens formannskapsmøte der de tar til ordet for dette. De viser til at kommunen har flagget med regnbueflagget både under Artic Pride 2015 og 2016.

– Da feires mangfoldet på 69 grader nord. Alle farger, kjønn og filer er da velkommen til å feire at man alle er unike og like mye verdt – og at vi alle har rett til å være så like eller forskjellige vi selv ønsker. Vi håper at også i 2017 blir regnbueflagget å vaie fremfor rådhuset i hele perioden, skriver de i forslaget.

Årets Pride-festival arrangeres fra 6. til 12. november i Tromsø i år.

– Slik praksisen har vært de siste årene, er ikke flaggreglementet til Tromsø kommune blitt nødvendig oppdatert for dagens praksis. Vi ønsker derfor å gjøre presiseringer i flaggreglementet, slik at det klart fremkommer at regnbueflagget skal heises fremfor rådhuset på kommunale flaggstenger, i perioden når «Tromsø Arctic Pride» blir arrangert, heter det i forslaget.

Ifølge Wikipedia ble regnbueflagget popularisert som et symbol for det homofile miljøets kamp i San Francisco i 1978. I 1990 ble hele LHBT-miljøet innlemmet under som en del av symbolikken.

Forslagsstillerne ber også om at ordføreren får anledning til å godkjenne søknader fra organisasjoner på flagging under arrangementer og dager, selv om disse ikke er eksplisitt angitt i flaggreglementet.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter