Det vil nemlig skje dersom Mats Hegg Jacobsen – eller Jacobsen på Berg – går til topps når den gjeve "Matprisen 2017" skal deles ut.
Matprisen ble etablert i 2014 av DebioInfo og ØQ- økologisk mat i storhusholdninger, og går av stabelen for fjerde gang 13.november.
Til grunn for Matprisen ligger konseptet «Et bærekraftig måltid», og målet med prisutdelingen er å hedre de som spiller en viktig rolle i å øke forbruket og produksjonen av økologisk og bærekraftig mat.
En av tre nominerte
Mats Hegg Jacobsen er en av tre nominerte i kategorien "Årets Produsent" – og juryen som har nominert ham er ikke snau med skrytet.
"Landbruket i Norge har behov for flere matprodusenter og røktere som kan inspirere, motivere og vise hvordan og hvorfor et bærekraftig landbruk gir mening".
– Fuck janteloven, dette er noe jeg er j-la stolt over, sier Jacobsene lattermild når iTromsø får en prat med Berg-bonden.
Han er storfornøyd med å være nominert – og sier at det er ære å få være med i samme selskap som de andre nominerte.
– I fjor vant restauranten Maemo en av prisene – og Maemo er et av de største navnene innenfor økologisk og bærekraftig mat, sier Jacobsen.
Økologisk og bærekraftig
Han gleder seg til å reise ned til Oslo om to uker – den 13. november – for å delta i prisgallaen på den nye mathallen Vippa.
– Det skal bli utrolig artig å få reise ned, sier han.
Familien Jacobsen driver med produksjon av kjøtt, egg og grønnsaker på gården sin på Berg.
Gården Jacobsen på Berg er i såkalt "økologisk karantene" for å kvalifisere seg til å få stempelet som heløkologisk gård.
Imidlertid er store deler av produksjonen allerede økologisk og sertifisert av Debio.
LES OGSÅ: Tromsømann ble Årets Unge Bonde
Den uavhengige juryen liker det Jacobsen driver med – og skriver i sin nominasjon til produsentprisen: "Med nordnorske ressurser og klimatiske forhold som et nødvendig utgangspunkt, har Mats og familien allsidig drift med kje og villsau, i tillegg til økologiske verpehøns, gris og grønnsaker".
Har kapasitet, men ...
Bonden selv frykter ikke at en eventuell pris skal skape for stor etterspørsel etter det han produserer.
– Jeg kan produsere mye mer før taket er nådd. Men det å produsere og selge i store kvanta er ikke årsaken til at jeg driver gård, sier han.