Sender ut nytt OBS-varsel: – Storm og såpeglatte veier i vente

Torsdag kan fort bli en ekkel dag i nord. Meteorologene melder om storm, regn og pluss-grader.

Lavtrykk dominerer værbildet i nord. På torsdag vil trolig temperaturene stige og regnbygene gjør sitt inntog sammen med kraftige vindkast.  Foto: Meteorologisk institutt @meteorologene på Twitter

nyheter

Tromsø slipper unna det verste av stormen, men Nord-Troms og Vest-Finnmark vil virkelig få kjenne stormen på kroppen.

– Allerede natt til torsdag får man ganske mye regn. Det er et problem siden det nå er stabilt og minusgrader. Dermed kan det bli såpeglatt på bakken, sier statsmeteorolog Ine-Therese Pedersen ved Meteorologisk institutt til NTB.

Kraftig lavtrykk på vei

I Tromsø vil vindstyrken trolig gå opp i sterk til stiv kuling fra vestlig retning på utsatte steder, mens det i enkelte områder i Nord-Troms vil blåse opp i full storm.

– Vi har et kraftig lavtrykk som ligger rett vest for oss som beveger seg inn over Finnmark i morgen. Da vil vinden øke på til sterk kuling og opp mot storm på utsatte steder langs kysten, sier vakthavende statsmeteorolog Rafael Grote til iTromsø.

OBS-varsel

Grote forklarer at lavtrykket også har med seg mildere luftmasser, og at temperaturen vil ligge på 4-5 grader i lavere strøk i morgen.

Det kommer heller ikke store nedbørsmengder, men sludd og regn må forventes i lavere strøk. Derfor sender de ut OBS-varsel for hele fylket fra og med torsdag ettermiddag.

– Grunnen til at vi sender ut et OBS-varsel er på grunn av at den sterke vinden kan redusere sikten til bilister i sammenheng med sludd og at temperaturforandringen kan sørge for vanskelige kjøreforhold i morgen, sier Grote.