I fjor var cirka 8.500 personer innom tredagersmessa for å skaffe seg inspirasjon om alt fra lysarmaturer, parkettgulv, dusjkabiner, til boligalarmer og hjemmekinoanlegg.

– Vår målsetting er at vi i hvert fall skal være i nærheten av fjoråret, sier Vivian Torsvik i Compass Fairs – selskapet som arrangerer Boligmessen.

Selskapet reiser rundt i Norge fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord.

Kommer rett fra Drammen

– Vi kommer rett fra Drammen, forteller Torsvik.

Arrangørene venter nå på tre store trailere med utstillingsvarer som er på tur fra Buskerud-byen – og søndag ettermiddag pakker man sammen for å dra til Molde.

Ifølge Torsvik er man godt i rute med å få Fløyahallen ferdig til messeåpningen fredag.

– Det har vært litt utfordringer med trafikken, men vi skal nok bli ferdige til klokken 12 når messen åpner dørene, sier hun.

85 utstillere

Messa er åpen både fredag, lørdag og søndag.

De cirka 85 utstillerne på messa er fra vidt forskjellige bransjer innenfor hjem- og boligsegmentet, og det er både nasjonale og lokale utstillere.

– Her i Tromsø er det mange lokale utstillere som ønsker å være med. Det er så mange at vi har vært nødt til å si nei til noen og sette dem på venteliste, forteller Torsvik.

Grunnen til begrensningene er størrelsen på Fløyahallen.

Kent Olsen fra Maritim Senter er en av de trofaste lokale utstillerne.

Møter potensielle kunder

– Vi har vært med i mange år, forteller han – samtidig som han er i full ferd med å gjøre ferdig selskapets monter som er full av snøfresere.

Han forteller at det er en ny ladning snøfresere på tur inn til butikken – som har hatt eventyrlig salg etter at Kong Vinter meldte sin ankomst i forrige uke.

– For oss er det viktig å være til stede på messen. Vi treffer massevis av folk som er interesserte i våre produkter, forteller han.