Flere reagerte på parkeringsavgift utenfor idrettshall: – En administrativ feil

Bravo-leiren har fått innført parkeringsavgift utenfor hallen sin – uten å få beskjed om det. Nå viser det seg at det hele skyldes en tabbe fra Troms fylkeskommune.

Mange spillere og trenere reagerte da de fredag kveld ble påkrevd å plutselig betale parkeringsavgift ved Tromsdalshallen. Det viste seg å være feil.  Foto: Privat/Tromsø Håndballklubb

nyheter

I forkant av fredagens Bravo-kamp i Tromsdalshallen oppdaget Bravo-leiret at det plutselig var kommet opp «Parkering mot avgift» utenfor hallen.

– Det er jo helt forferdelig. Det må jo ha kommet opp nylig, og det ingen av oss som har fått beskjed om det heller. Ingen som har varslet oss, sier Bravo-leder Ina Sandberg.Rystet

Hun var i likhet med mange andre i Tromsdalshallen, rystet over den overraskende nyheten.

– Det var noen som oppdaget det med en tilfeldighet. Her trener unger, og det står folk på dugnad også skal man betale parkering i timevis for å få lov til å jobbe dugnad. Det er helt forkastelig, og vi kommer til å sende brev til kommunen og spørre hva dette er for noe, sier hun oppgitt.

– Hva tenker du om at idrettstoppene spiser canapér og drikker champagne til flere titalls tusen, også må dere betale for å jobbe dugnad?

– Vi er ikke så veldig glad for det. Det er kjipt, sier Sandberg, som dermed fikk en tøff fredag – med både parkeringssmell og Bravo-tap i bagasjen.

Skjedd en feil

Fylkesråd for plan og økonomi, Ane-Marthe Sani (KrF) sier det har skjedd en administrativ feil.

– Det skal ikke være parkeringsavgift ved de fylkeskommunale byggene på ettermiddagene eller i helgene, så her har det skjedd en administrativ feil. Dette har aldri vært intensjonen til fylkeskommunen og beror seg på en misforståelse, sier Sani til iTromsø lørdag ettermiddag.

– Det skal kun betales for parkering der mellom klokka 08.00-17.00 på hverdager, og vi skal rette opp feilen på mandag.

Dette skiltet møter deg nå ved Tromsdalshallen  Foto: Privat

Skal få tilbake pengene

Det vil si at alle som har betalt for parkering etter klokka 17.00 på fredag og eventuelt på lørdag, må ta kontakt med fylkeskommunen (som eier hallen 50-50 med Tromsø kommune) eller Tromsø Parkering for tilbakebetaling.

Og ikke minst at de som skal på Bravos kamp i morgen mot Elverum 2, ikke trenger å betale for parkering.

– Ingen skal ha fått bot, men om noen har gjort det, så skal dette også ordnes opp i, sier Sani.

– Jeg skjønner veldig godt at folk har reagert, og vi skal som sagt rette dette opp så fort som vi kan.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter