Laveste arbeidsledighet på over 50 år i Troms

Men mangel på kvalifisert arbeidskraft begynner å bli en utfordring.

LAV ARBEIDSLEDIGHET: Fylkesdirektør Grete Kristoffersen i Nav Troms.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Det opplyser Nav i ei pressemelding.

Arbeidsledigheten er på 1,6 prosent i utgangen av oktober i Troms. Ikke siden 1966 har ledigheten vært lavere. Likevel ser Nav en utfordring i det å finne kvalifisert arbeidskraft.

– Det er selvfølgelig gledelig at ledigheten er så lav, men den er også blitt en utfordring. Vi ser at flere virksomheter sliter med å finne kvalifiserte arbeidstakere. De velger i større grad å legge til rette for intern kvalifisering av egne og nyansatte som ikke fyller kvalifikasjonskravet fullt ut i utgangspunktet. Dette er positivt, sier fylkesdirektør Grete Kristoffersen i Nav Troms.

I alt er det 1.405 personer som er arbeidsledig i Troms nå. Sammenlignet med oktober i fjor er det en nedgang på 14 prosent. I Tromsø er ledigheten på 1,4 prosent.

– Nedgangen er stor i de yngste aldersgruppene. Vårt målrettede arbeid med å få ungdom over i utdanning og arbeid virker. Personer under 30 år skal innen åtte ukers ledighet få tilbud om arbeid, utdanning eller annen hensiktsmessig aktivitet. Satsingen virker og har stimulert flere unge over i arbeid eller utdanning, sier Kristoffersen.

Totalt i fylket er det 981 stillinger ledige i Troms. Av de er 624 i Tromsø.