Ønsker seg mer skiutstyr for utlån

Utlånssentralen Turbo og Framtiden i våre hender oppfordrer tromsøværinger til å tømme loft og kjellere for brukt skiutstyr sånn at det kan komme andre til gode.

TRENGER FLERE SKI: Daglig leder Svein Gunnar Karlstrøm i Framtiden i våre hender (til venstre) og daglig leder Steinar Dahl på Turbo håper de får inn enda flere ski som kan lånes ut. Foto: Kjetil Vik 

nyheter

– Det er spesielt stor etterspørsel etter turski og turlangrennski, så det er primært det vi ønsker oss i år, sier daglig leder Steinar Dahl på Turbo.

– Rydd loft og kjeller

Lørdag ettermiddag står han og Framtiden i våre hender klare til å ta imot brukte ski, skistaver og skisko.

– Ideen kom fra Framtiden i våre hender om å gjøre noe. I fjor fikk vi inn rundt 25 sykler og 50 par ski, sier Dahl.

– Vi ber folk rydde loft og kjeller og finne fram brukbare ski, legger daglig leder Svein Gunnar Karlstrøm i Framtiden i våre hender til.

Stort behov

Turbo holder til i Rådhuskvartalet, mellom kinoen og biblioteket. På Turbo kan alle som har behov låne tur- og fritidsutstyr helt gratis. Målet er å nå barnefamilier hvor barn og unge ikke har like god tilgang på utstyr som andre.

– Vi har satt oss som mål at i løpet av denne vintersesongen skal alle unger ha tilgang på et par ski. Vi ønsker å bidra til at barn og unge ikke havner i utenforskap. Tall fra Nav viser at cirka 800 barn og unge i alderen seks til 16 år ikke har eget skiutstyr, sier Dahl.

Både sommer og vinter

I fjor benyttet rundt 1.750 mennesker seg av lånetilbudet fra utstyrsbasen til Turbo, fram til 1. august i år hadde 1.850 barn og voksne benyttet seg av tilbudet.

I vintersesongen låner de ut blant annet ut langrennsski, staver, skisko, truger, akebrett, skøyter, lavvo, telt, soveposer, liggeunderlag, barnepulk og utstyrspulk. På våren hentes utstyr for sommeraktiviteter som sykler og sykkelvogner, i tillegg til redningsvester. I sommer var det også mulig å låne kanoer.

Leie populært

Selv om det kan være skambelagt å låne utstyr fordi man ikke har råd til eget, mener Karlstrøm det har skjedd en holdningsendring.

– Vi merker at det har blitt mer vanlig å leie enn å eie. Både leie og reparasjon av ødelagte ting har blitt mer populært. Dessuten er utleie bra for miljøet og alle nyter godt av det. Framtiden i våre hender har startet underskriftskampanje for å gjøre utleie og reparasjoner momsfritt.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter