Ferga blir innstilt – nå må du kjøre 10 mils omvei

For å komme videre i arbeidet på fergeleiene for Ullsfjordferga, må den være innstilt ei drøy uke i november.

  Foto: Statens vegvesen

nyheter

Fra og med onsdag 15. november til og med fredag 24. november blir ferga over Ullsfjorden helt innstilt. Det er nødvendig for at Statens vegvesen skal komme videre i arbeidet med å montere en ekstra løftearm på hvert av fergeleiene, opplyser Statens vegvesen selv i en pressemelding.

– I dag er dette fergesambandet litt for sårbart med bare én arm på fergelemmene. Med denne jobben forebygger vi innstilte avganger fram i tid, sier Knut Øvervoll, som er seksjonsleder for drift og vedlikehold i Statens vegvesen.

For deg som skal reise nordover mot Finnmark vil det bli omtrent samme reisetid med stenging av Ullsfjord-ferga. Du må imidlertid kjøre om Nordkjosbotn. Den totale distansen du legger bak deg på vei er da nesten ti mil lengre.


Pendlere til og fra Lyngseidet kan til vanlig kjøre distansen Lyngseidet - Tromsø på halvannen time med ferge. Nå må de kjøre omvei via Nordkjosbotn som er vel 20 minutter lenger og er 44 kilometer lengre på veien.