John Freddy mistet begge foreldrene til kreft – nå har han samlet inn over 200.000 kroner til kreftsaken

I helga gjennomførte John Freddy Jakobsen (32) sin tredje innsamlingsaksjon. Resultat: 104.542 kroner til Kreftforeninga.

DATASPILL: John Freddy Jakobsens store lidenskap er dataspill, og via gaming-kanalen sin på nettstedet Twitch samlet han i helga inn over 100.000 kroner til kreftsaken. Her med sønnen Leon. Foto: Privat 

nyheter

– Bakgrunnen for at jeg startet med innsamlingsaksjonen er at jeg mistet begge foreldrene mine til kreft. Mamma døde i 2012 og pappa i 2014, forteller Jakobsen.

MISTET FORELDRENE: John Freddy Jakobsens foreldre Svein Erik Jakobsen og Ann Torill Jakobsen gikk begge bort som følge av kreft. Foto: Privat 

 

Startet i 2015

John Freddy Jakobsen kommer fra Kvaløya, men bor nå i Trondheim med samboer og barn. Flere ganger i uka streamer han på sin egen gaming-kanal på nettstedet Twitch, samt poster videoer på YouTube. Da under gamer-navnet «Naireks».

Twitch er en plattform der brukerne kan direktestrømme video, og den brukes gjerne til direktestrømming av videospill. «Naireks» har over 12.300 følgere på Twitch, og nesten 3.900 abonnenter på YouTube.

– I 2015 følte jeg at jeg hadde veldig lyst til å finne på noe for å gi noe tilbake til andre. Jeg snakka med samboeren min om det, og spontant sa jeg at det kunne vært kult med en stand på SpillExpo.

INNSAMLING: Fra 3. til 5. november samla John Freddy «Naireks» Jakobsen inn penger til Kreftforeninga via en 48-timers livestream på Twitch. Foto: Screenshot fra streamen. 

 

LES OGSÅ: Kreftrammede Ingrid fikk beskjed om at hun ville være tilbake i jobb etter tre måneder – ni år etter sliter hun med senskader (for abonnenter)

SpillExpo er Norges største spillmesse, og Jakobsen følte raskt at det ikke holdt med bare en stand på messa. Dermed satte han i gang en innsamlingsaksjon i tillegg.

– Jeg fikk med meg en hel haug med folk, og vi endte opp med å samle inn 35.000 kroner! Jeg var helt overveldet over at så mange ville bruke tida si på å være med – det var helt sinnssykt.

En tradisjon

Da samme dato begynte å nærme seg i 2016 valgte han å droppe messa, og satte heller i gang en 48-timers innsamlingsaksjonen på livestream.

– Vi rigget om hele huset mitt til et studio. De fleste av moderatorene, som modererer live-chatten på streamene mine på Twitch, ville være med. I tillegg hadde vi besøk av ulike gjester fra Trondheim i streamen. Det hele resulterte i over 75.000 kroner, forteller han.

I år, mellom 3. og 5. november satte han i gang med den tredje «Kamp mot kreft» – også denne gang som en 48-timers livestream på Twitch.

– I år tenkte jeg at vi måtte toppe 2016 – at det skulle bli enda bedre og enda råere. For å få med flere folk flyttet vi livestreamen til Oslo.

Etter å ha stått på hele helga endte Jakobsen og medhjelperne opp med å ha samla inn hele 104.542 kroner. Til sammen har de dermed bidratt med over 200.000 kroner til kreftsaken de siste tre årene.

– En av moderatorene sa til meg at nå hadde jeg gjort dette i tre år, så nå er det blitt en tradisjon! Da må man bare fortsette, sier Jakobsen.

Utfordringer

– Dette er en viktig sak for meg som jeg velger å bruke mye tid på, og det forbauser meg hvert år hvor mange det er som vil bidra frivillig.

LES OGSÅ: Trude (50) hørte ikke på kroppens signaler – så kom sjokkbeskjeden fra legen (for abonnenter)

Jakobsen forteller at han og flere av de andre deltakerne underveis i årets stream lovet å gjøre ulike utfordringer dersom folk donerte en viss sum penger.

– I år hadde jeg med ulike streamere, og på forhånd hadde jeg sagt til dem at de fikk gjøre hva de ville, innenfor rimelighetens grenser. Ei venninne av meg sa midt i streamen at dersom vi nådde 100.000 kroner skulle hun barbere av seg alt håret. Og det gjorde hun!

Selv fulgte Jakobsen opp på en utfordring fra i fjor.

– I fjor sa jeg på streamen at dersom vi passerte 50.000 kroner skulle jeg tatovere min egen logo på foten. I år fikk jeg inn en tatovør i studio, og tok tatoveringen live. En annen kompis tatoverte «Fuck Cancer»!

LES OGSÅ: UNN-forskere får fire millioner kroner fra Rosa Sløyfe-aksjonen (for abonnenter)

Totalt var det rundt 20 involverte i årets stream og innsamlingsaksjon – i tillegg til en del som stakk innom for å si hei underveis.

– Jeg er overrasket over at folk bidrar så mye og strekker seg så langt, sier Jakobsen.

– Det føles bra å kunne gi noe tilbake til andre i form av innsamlingsaksjonene. Jeg tror mamma og pappa hadde vært stolt.