Stephen (26) lanserte seg selv – ble valgt som nestleder i Europeisk Ungdom

Stephen Jørstad er ny 1. nestleder i Europeisk Ungdom. Nå vil han ha EU på dagsordenen igjen.
nyheter

Jørstad ble nylig valgt til vervet på landsmøtet til ungdomsorganisasjonen, som jobber for et norsk medlemskap i EU.

Var valgansvarlig for Oslo AP

Tromsøværingen har fra før sittet i én periode som sentralstyremedlem i organisasjonen.

Jørstad har også bakgrunn fra AUF i Oslo, Natur og Ungdom og Palestinakomiteen.

I 2015 satt han i fylkesstyret til Oslo AUF, og han var en av de som hadde overordnet ansvar i valgkampen, som bidro til Aps første valgseier i hovedstaden på 18 år.

Lanserte seg selv

Valgkomiteen til Europeisk Ungdom innstilte en annen kandidat som 1. nestleder, men Jørstad lanserte seg selv på landsmøtet og fikk medlemmenes tillit.

– Jeg må understreke at det ikke er noen splittelse i organisasjonen på grunn av at jeg ble valgt som nestleder, sier Jørstad til iTromsø.

Knut André Sande fra Sandnes ble valgt til ny leder.

– Vi ønsker å bli mer politisk rettet. I stedet for å bare være en informasjonskanal ønsker vi å sette dagsordenen og utfordre de etablerte nei-side-argumentene. Dette blir lett med det internasjonale fokuset som har vært de siste årene, samt parlamentsvalget i EU i 2019.

– Landene må samarbeide mer

26-åringen har vært medlem i Europeisk Ungdom siden 2012.

– Jeg ble overbevist av et sentralstyremedlem om at sannheten om EU som blir solgt inn i AUF og i miljøbevegelsen, er utdatert og i mange tilfeller feil.

– Hvorfor bør Norge inn i EU?

– Fordi vi har en del grunnleggende utfordringer i Europa, både på miljøfeltet og andre områder, som krever samarbeid over landegrensene for at vi skal finne gode løsninger.