Fikk kritikk for lite barnevennlig sentrum – nå får barna en egen dag

Fredag 17. november kan tromsøbarn komme til sentrum og gå på skattejakt, disko, fotokurs, skriveverksted og en rekke flere aktiviteter.

  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

I sommer startet et foreldreopprør mot et lite barnevennlig sentrum. Siril Alm og flere foreldre reagerte på at det kun er én lekeplass i sentrum og startet en underskriftskampanje for å få på plass flere lekeplasser. Det endte med at saken fikk nok underskrifter til at den må behandles i kommunestyret.

Nå skal Tromsø kommune arrangere Barnas dager i sentrum. Det skjer på dagtid fredag 17. november.

– Vi fokuserer på barnas opplevelse og bruk av byen gjennom lek, møteplasser og verksteder. Vi spør: Hvordan opplever barna sentrum i dag? Hva gjør de? Hva savner de? Hvilke nye aktiviteter kan vi tenke oss?, skriver Tromsø kommune på sine nettsider.

Dropp skolen

De oppfordrer byens lærere til å ta med barna ut av skolen og heller bruke sentrum som klasserom. Aktivitetene og verkstedene passer for barn mellom tre og tolv år.

Mange kurs

Dette er aktivitetene som små og større barn kan melde seg på:

• Skriveverksted i samarbeid med Ordkalotten internasjonale litteraturfestival, for 7. klasse

• Skriveverksted «Snakk for deg sjøl» med Rebekka Brox Liabø

• Pedersens barnekjøkken – barna får lage fruktpakker i sin egen restaurant før de går på skattejakt i det tidligere bakeriet (for 3. og 4. klasse, og 6. og 7. klasse)

• Arkitekturfotografering med Nordnorsk Design- og Arkitektursenter (passer for 6. og 7. klasse)

• Bakgårdsvandring for barn med Nordnorsk Design- og Arkitektursenter (for 5.–7. klasse)

• Skattejakt med skattekart – åpent for alle barn og voksne

• Barnedisko med DJ Aggie Frost, lyndansekurs med Jamie, ansiktsmaling og t-skjortetrykk

• Barnevandring for å finne gode plasser å leke (for barnehagebarn)

• Fakkeltog og tenning av julegata: Klokken 16.00 blir det offisiell åpning av julegata med ordfører Kristin Røymo

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter