Kun én næringslivsaktør bidrar fast til Hjelp oss å hjelpe: – Skulle ønske flere bidro

– Behovet for å dele ut mat er større enn folk tror, mener lederen i Hjelp oss å hjelpe.

ØNSKER FLERE BIDRAG FRA NÆRINGSLIVET: Leder Kate Eines i veldedighetsorganisasjonen Hjelp oss å hjelpe håper flere bedrifter vil bidra til å gi byens fattige mat og andre husholdningsprodukter   Foto: CHRISTER PEDERSEN

nyheter

Som iTromsø skrev torsdag, har Rema 1000 Pyramiden i Tromsdalen og kjøpmann Kine Ottesen inngått en treårig avtale med organisasjonen Hjelp oss å hjelpe fra 2018.

– Etter fem år i drift har de gitt oss vår første faste sponsoravtale. Derfor vil butikken alltid holdes i hjertet til vår avdeling i Tromsø. Bidraget sikrer at vi faktisk kan hjelpe våre brukere, siden den økonomiske støtten er øremerket dem og ikke driften for organisasjonen, sier Kate Eines, avdelingsleder for Hjelp oss å hjelpe.

– Dårlig med næringslivsbidrag

Rema-butikken satte fredag for to uker siden ut en donasjonskurv ved inngangspartiet, der kunder kan legge igjen varer som gis videre til vanskeligstilte i kommunen.

– At vi har fått den kurven, er gull verdt for alle våre som ukentlig trenger mat og varer.

I Tromsøs næringsliv er det faktisk kun Rema-butikken som bidrar fast til organisasjonen.

– Ellers er det dårlig, og jeg skulle ønske vi hadde flere bedrifter og aktører som bidro. Mine frivillige er for tiden ute på spørrerunder for å samle inn ting og gaver til organisasjonen og til «Jul for alle 2017»», og noen butikker er veldig sjenerøse og positive. Andre ønsker ikke å bidra til veldedighet. Slik er det bare, sier Eines.

Stort behov

Hun sier behovet nå er stort for mat og andre varer som hygieneartikler, vaskemidler, barneprodukter og lignende.

– Behovet er dessverre mye større enn de fleste tror, sier Eines, som ikke har oversikt over hvor mange privatpersoner som bidrar.

– Det er nesten umulig å si, vi har for eksempel nå åtte givere som har meldt seg bare på siste forespørsel. For «Jul for alle 2017» er vi nå på cirka tolv givere, men vi trenger flere.

– Store mørketall

Hun mener den skjulte fattigdommen ikke er blitt mindre.

– Heller tvert om. Men den er like tabubelagt og skambelagt som alltid. Forandringen nå er at mange av våre medmennesker rett og slett trenger økonomisk hjelp i større grad enn før.

Eines mener det blant annet skyldes inkassoselskapene.

– De er så kyniske at de skal tjene penger på dem som sliter mest og ikke klarer å betale. Dessverre har vi også svikt i velferdssystemet og store mørketall når det kommer til den skjulte fattigdommen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter