– Det aller varmeste toget som går gjennom Tromsøs gater

Hundrevis av tromsøværinger stilte opp i Tromsø Arctic Pride lørdag ettermiddag.

GIR SIN STØTTE: Henriette Robertsen (i rødt) og tanta, Stine Solbergnes, synes det er viktig å støtte homosaken. – Kjærlighet er for alle. Det er viktig å gå på vegne av alle som ikke tør å gå selv, sier Robertsen. Foto: Gaute Bergsli 

nyheter

– Jeg synes dette er kjempebra, og jeg går i paraden hvert år. Det er det varmeste toget som går gjennom Tromsøs gater i løpet av året, sier Henriette Robertsen.

Tok med seg tanta

Med seg i paraden har hun sin tante, Stine Solbergnes, som har tatt turen helt fra Rossfjordstraumen i Lenvik kommune for å delta i paraden – og besøke familie.

– Jeg har tenkt på å være med og gå i paraden i mange år. Tromsø er den nærmeste byen som har en slik parade, og nå fikk jeg endelig til å ta turen, sier Solbergnes.

– Kjærlighet er for alle

De to familiemedlemmene er begge heterofile, men ønsket å gå i paraden for å støtte homosaken.

– Kjærlighet er for alle. Det er viktig å gå på vegne av alle som ikke tør å gå selv, sier Robertsen.

samlet kolleger: Ti ansatte fra Clarion Hotel The Edge stilte opp i paraden. Foto: Gaute Bergsli. 

– En festdag

De hotellansatte i Clarion Hotel The Edge var også å finne i paraden, med homoflagg, fargerike ballonger, selvlagde plakater, T-skjorter og brede smil.

En av dem var stjørdalingen Kim Ervik, som selv er åpent homofil.

– Vi er ti kolleger som er ute og feirer i dag, og vi har det kjempegøy. Denne dagen er en fest, sier han.

OVERRASKET: Kim Ervik fra Stjørdal gikk lørdag i sin første pride-parade i Tromsø. – Jeg hadde ikke trodd så mange ville stille opp i Tromsø, sier The Edge-medarbeideren. Her veiver han homoflagget sammen med hotellsjef Marianne Høybakk. Foto: Gaute Bergsli 

Det er første gang Ervik går i det fargerike toget gjennom Tromsøs gater. Flere hundre personer stilte opp og bidro til et fargerikt tog som strakte seg gjennom flere kvartaler midt i byen.

– Det er morsomt å se at så mange går i toget. Jeg hadde ikke trodd at så mange ville stille opp i Tromsø. Dette er bare strålende, smiler Ervik.

– Viktigere enn noen gang

Arrangøren bak paraden skrev i omtalen av arrangementet at det fortsatt er viktig å markere det store mangfoldet i Tromsø-samfunnet.

– I år er det viktigere enn noen gang å vise at Tromsø er en by som feirer mangfoldet og kjærligheten. Å elske er en menneskerett. Uavhengig av hvem du elsker, hvordan du definerer ditt kjønn, uansett hvilken alder, etnisitet eller hudfarge du har, må du bli med i årets parade for å vise at du bryr deg, var oppfordringen fra arrangøren.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter