Odd Klaudiussen mottok hederspris

Avistegneren mottok hedersprisen under journalist-konferansen Svarte natta, lørdag kveld.

VANT PRIS: Odd Klaudiussen mottok hederspris for sitt virke som avistegner. Til høyre: Jurymedlem Bård Borch Michalsen 

nyheter

Med sin velkjente strek har iTromsøs faste avistegner i nesten 30 år levert godt over 10 000 tegninger. Hovedpersonen selv var derimot overrasket over utmerkelsen.

- Dette var både uventa og hyggelig, men selvfølgelig en stor ære sier Klaudiussen, og fortsetter:

- Selv om jeg har holdt på i nesten 30 år det å få pris som avistegner overraskende, så jeg hadde ikke forberedt noen tale, innrømmer han.

OVERRASKET: Prissvinneren sammen med jurymedlem Ingun A. Mæhlum. 

 

Juryen begrunnet prisen blant annet med at Klaudiussen har gitt leserne perspektiver, innfall og utfall som de vanskelig kan få på andre måter.

- Vi er en utdøende rase, men det er noen få som fortsatt er igjen. Etter at nettet ble viktig, og at det skjedde en del tragiske ting i blant annet i Danmark og i Frankrike, har vi fått en ny vind, påpeker Klaudiussen.

Juryens begrunnelse

Svarta Natta-juryen vil i år trekke frem, berømme og premiere en av landsdelenes fremste presseveteraner. I nesten 30 år har han bidratt med en særformet form for journalistikk han snart er alene om i landsdelen, i hvert fall seks dager i uka. 

Gjennom sjangeren tegning som journalistikk har prisvinneren gitt leserne perspektiver, innfall og utfall som de vanskelig kan få på andre måter. Som dere forstår: Vinneren av Svarte Nattas hederspris er Odd Klaudiussen i iTromsø. 

Han har tegnet innen alle tematiske irrganger journalistikken sveiper innom; fra lettbeint og humoristiske tegninger om vær og vind, via sport og idrett til tunge og alvorlige politiske temaer. Det er ikke et tema som er for alvorlig eller trivielt. Klaudiussen tegner til hva det måtte være, og gjerne med syrlige bemerkninger mot makta og det etablerte. Odd Klaudiussen jobber i dag tett med avisas kommentatorer, og regnes internt som en bauta også for den meningsbærende journalistikken. 

Han har tegnet godt over 10.000 tegninger for iTromsø, og produksjonen har heller økt enn avtatt.

Juryen besto av Bård Borch Michalsen, Tore Bratt og Ingun A. Mæhlum.