I fjor startet Ishavskraft kampanjen Hjertevarme. De oppfordrer folk til å gjøre en god gjerning, samt nominere noen til å ta imot pengepremien.

– Det har betydd utrolig mye

PEIS: For pengene ble det blant annet kjøpt inn en peis som har blitt et samlingspunkt på avdelingen.

En av fjorårets vinnere var Veronika Hanssen. Hun arrangerte julefest på Dalheim Avdeling, der bestefaren hennes bor.

Pengene hun vant ga hun til avdelingen.

– Det er et supert tiltak, og vi har fått brukt pengene gjennom hele året. Det har betydd utrolig mye, sier Hanssen.

Blant annet har de kjøpt inn en spark, tatt turer til Jacobsen på Berg der de har hilst på dyrene. Det har også blitt kjøpt inn en peis som er plassert på avdelingen.

– Den har blitt et samlingspunkt, og alle synes det er veldig hyggelig, sier Hanssen.

Vær en hverdagshelt

Ishavskraft går igjen i gang med kampanjen Hjertevarme, der de i løpet av desember deler ut 10.000 kroner til 15 enkeltpersoner, grupper, bedrifter eller foreninger som har gjort en god gjerning. Hva pengene skal gå til kan vinnerne selv velge.

Sten-Willy Andreassen i Ishavskraft gleder seg til å se årets søknader.

– Vi fikk inn veldig mange enkle, men fantastiske søknader i fjor. Veronica er jo en av dem. Også var det en mann hadde kjøpt inn reflekser som han delte ut til folk, og nominerte Dyrebeskyttelsen til å motta pengene, forteller han.

LAV TERSKEL: Sten Willy Andreassen og Thomas Heggstad ser etter kreative, gode gjerninger. Det trenger ikke være noe stort, ifølge dem, så lenge man bidrar til å spre litt glede i førjulstiden.

Tromsø Matsentral var også en av fjorårets vinnere.

– De var helt i startfasen da. Den iveren og dugnadsånden var ekstremt smittsom.

– Nå håper vi at så mange som mulig søker i år så vi får muligheten til å støtte noen som virkelig gjør noe litt utenfor normalen på eget initiativ og som kanskje vanligvis ikke søker på sponsor- eller støtteordninger.

– Det handler om å være medmenneske

Hanssen oppfordrer alle til å søke.

– Det er ikke store greiene man trenger å gjøre. Det handler om å være et medmenneske. Det gir noe å hjelpe andre, og jeg håper dette blir spredt til flest mulig.