Advarer om «usikker is»: – Vi anbefaler ikke å bruke isen før den er 15 cm tykk

I går fikk politiet flere meldinger om folk ute på isen på Prestvannet. Nå istemmer Tromsø kommune politiets advarsel.

Prestvannet  Foto: Trond Haakensen

nyheter

Søndag så politiet seg nødt til å gå ut å advare byens befolkning mot å gå ut på det tynne islaget som dekker Prestvannet, etter å ha fått flere telefoner fra folk som hadde observert både voksne og barn ute på isen. Politiet ba folk om å respektere skiltingen på stedet.

Tromsø kommune har ansvaret for skilting på byens vann, og støttet i dag opp rundt oppfordringen til politiet via deres Facebook-side.

- Isen er i ferd med å legge seg på Prestvannet. Vi måler tykkelsen på isen fortløpende og anbefaler ikke å bruke isen før den er 15 cm tykk. Da tar Bydrift ned skiltet «usikker is».

Kommunen peker på at det er spesielt viktig med tykk is på Prestvannet før man tar isen i bruk.

- Prestvannet krever tykkere is enn andre vann fordi det kommer metan fra bunnen som legger seg som bobler under isen og svekker den lokalt. Hvis du allikevel ønsker å benytte isen bør du ta noen forhåndsregler. Sjekk isen nøye og ta med deg sikkerhetsutstyr som ispigger og kasteline.

- Husk at du er ansvarlig for din egen sikkerhet! Barn bør aldri gå alene på is som er usikker.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter