Kari Bremnes tildelt Agenda Nord-Norges ærespris

Den folkekjære artisten har valgt å donere pengepremien til Zulufadder.

«LYDEN AV NORD-NORGE»: Det var noen av ordene styreleder i Agenda Nord-Norge, Jan Frode Janson, sa for å beskrive årets prisvinner.   Foto: Lena Verås Eriksen

nyheter

Det opplyser Agenda Nord-Norge i ei pressemelding.

– Årets prisvinner må betegnes som selve lyden av Nord-Norge. Hun er ikke bare stor i Norge, men har gjort karriere langt utenfor våre landegrenser. Likevel – ingen vil tvile på hvor hun kommer fra. Det er bare å høre på henne, se henne og fornemme henne, sier Jan-Frode Janson, styreleder i Agenda Nord-Norge.

– Denne landsdelen er en stor del av meg og jeg har en hemningsløs kjærlighet til den. Jeg elsker folkelynnet; temperamentet, kampviljen, replikkføringa, utholdenheten, rausheten, humoren, mørketida, sommernettene, kontrastene i vær, lys og landskap. Det er dessuten helt genialt å få muligheten til å gi noe videre ved hjelp av en sånn pris. Jeg har valgt et prosjekt der du får mer for pengene enn i Nord-Norge for tida, sier Bremnes.

Med prisen kommer også en pengepott på 50.000 kroner. Dette donere Bremnes til Zulufadder, en fadderorganisasjon i Sør-Afrika som ble startet av Mari Maurstad.

– Nord-Norges historie er full av stolte øyeblikk. De er skapt av mennesker og summen av øyeblikkene forteller hvem vi er. Alle bidrar vi til å skape øyeblikk, samtidig er det noen som bidrar ekstra til øyeblikk som får betydning for mange av oss. De menneskene ønsker vi å trekke fram. Og Kari Bremnes er en levendegjøring av prisens statuetter, sier Janson.

Tidligere vinnere av prisen har vært Arthur Arntzen (2015) og Ole Henrik Magga (2016).