Plussgradene er like rundt hjørnet. Det er også sluddet.

Uka vi går inn i ser ut til å bli relativt mild og fuktig.

Glatt: Det meldes om regn og sludd tirsdag.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Mens helgen har vært preget av minusgrader og kald vind, ser det ut til å bli betydelig mildere utover uka.

– Temperaturen vil nok ligge rundt null og like over. Det kan vel tenkes at vi kommer opp i 3–4 plussgrader på det meste, men det i høyden og på innlandet nok vil være betydelig kaldere. Det er mye mildere enn det været vi har hatt nå i helga, sier statsmeteorolog Ola Mellem på Vervarsling i Tromsø.

Sludd og regn

Og med mildværet kommer det nedbør.

– I morgen kommer det inn et lavtrykk fra nordvest som har med seg snø nord i fylket mens det kan gå noen sludd- eller regnbyger sør i fylket. Det er flere slik svake lavtrykk rundt området, men det er uten de store nedbørsmengdene eller mye vind i første omgang, sier Mellem.

– Det vil gå flere sludd- og regnbyger utover uken.

Mulighet for oppholdsvær til helga

Det ser også ut til å bli et ganske tett skydekke fram til helga, men prognosene for helgeværet er mer usikre.

– Slik det ser ut nå kommer det til å blåse opp til kuling på kysten fra sørøst på fredagen, men med fralandsvind kan det bli oppholdsvær, men kaldere temperaturer, sier Mellem.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter