Amalie (19) rakk ikke bussen. Nå er hun millionær.

Amalie Engen fra Kvaløya kjøpte seg et Flax-lodd mens hun ventet på neste buss. Så skrapte hun fram toppgevinsten.

Bildet er gjengitt fra Norsk Tipping med tillatelse fra Engen.   Foto: Privat

nyheter

Mandag kveld skulle hun ta bussen fra Giæverbukta, men etter å ha mistet den gikk hun innom Narvesen på K1 hvor hun kjøpte seg fire Flax-lodd.

I følge Norsk Tipping dro hun hjem for å skrape loddene og uten gevinst på de tre første.

- Jeg trodde ikke det jeg så først, og måtte sende bildet av vinnerloddet til pappa for å høre om jeg så klart. Jeg var jo helt i sjokk. Det er helt sykt at jeg er millionær, forteller 19-åringen til Norsk Tipping.

Bil og førerkort

Engen går siste året på videregående og har gjort seg noen tanker rundt hva hun skal bruke pengene til.

- En god del skal jeg sette av til sparing, så vil jeg ta med mamma og pappa på en ferietur. Jeg skal ta lappen og kjøpe meg en bruktbil. Tenk at jeg kan gjøre alt dette, forteller den glade vinneren til Norsk Tipping.

Kjempemorsomt

Millionflax-loddet ble solgt på Narvesen på K1, og kjøpmann for butikken, Erik Solbakken, forteller at det er sjelden vare.

– Vi har vel hatt folk som har skrapt fram 10.000 kroner tidligere, men ingen som har kjøpt lodd hos oss har vunnet toppgevinsten før, forteller Solbakken.

– Vi har hatt et par lottomillionærer før, men dette er kjempemorsomt. Det er alltid gøy når folk vinner de skikkelig store gevinstene.

Ung vinner

Solbakken forteller at den heldige vinneren ikke brukte lang tid på å komme tilbake med vinnerloddet.

– Jeg har snakket med den ansatte som var på jobb i går kveld, som fortalte at han var ganske skjelven da han kjørte vinnerloddet gjennom maskinen. Det er også ekstra artig at det er snakk om en ung person. En million kroner er en fin hjelp på vei mot bolig og nå rett før jul, sier Solbakken.

God avkastning

Millionflax er Norsk Tippings mest populære flaxlodd til tross for at vinnersannsynlighet på toppremien er 1: 600.000. Det er likevel kun syv dager siden en kvinne fra Gjøvik-området også vant toppbeløpet.

– Diplomet vi får fra Norsk Tipping skal henge godt synlig her hos oss når den kommer. Det er tross alt snakk om en ganske brukbar avkastning på et lodd til 25 kroner, sier Solbakken med et smil, før han legger til:

– Og det er jo ingen som faktisk forventer å skrape fram en million kroner.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter