Broren (24) til avdøde Mads Håvard Larsen (26): – Jeg har mistet min beste jaktkompis og beste venn

I retten sier broren at tiden etter at Larsen ble drept har vært grusom. Og for ham er ulykken uforståelig.

FORSVARER TILTALTE: Trygve Staff (t.h.) forsvarer den 41 år gamle mannen. Her i samtale med aktor Torstein Lindquister.  Foto: Terje Mortensen/VG

nyheter

– Man hadde alt av følelser. Alt blir så kaotisk. Det var helt grusomt.

Slik beskriver broren (24) til avdøde Mads Håvard Larsen (26) som ble drept under en jaktulykke på et avfallsanlegg på Stormoen i Balsfjord 28. februar i år.

Drøyt tre timer etter at broren ble truffet av det fatale skuddet rundt klokken 19.10 fikk han og familien beskjed om at Larsen var blitt drept.

Larsen døde umiddelbart etter at han var blitt skutt i hodet med en rifle på rundt 80 meter avstand.

Mannen som hadde skutt var en 41 år gammel jaktkamerat av Larsen, og som trodde at han hadde skutt mot en rev.

Nå sitter han tiltalt for uaktsomt drap i Nord-Troms tingrett.

Les også: Politiet fant verken blod eller noen skadeskutt rev

Snakket sammen kort tid før han døde

Han forteller om et nært forhold til broren, at de snakket sammen hver dag og at de ofte jaktet sammen.

– Dagen han døde snakket vi sammen flere ganger, sier broren og forteller at de sist hadde kontakt over Snapchat rett før Larsen dro på revejakten.

– Jakt var en stor del av hans liv. Det var nesten kun det han ville holde på med. Det var friluftsliv og jakt som var hans ting å gjøre, forteller broren som også har jaktet mye på avfallsområdet.

– Vi hadde ikke rutiner på at man varslet andre hvis man jaktet på området. Men man måtte være ekstra forsiktig. Det er noe vi har snakket om tidligere, og spesielt i mørket må man ta noen ekstra forholdsregler, sier broren.

– Savnet er ekstremt

– For meg er dette uforståelig. Jeg synes det er veldig rart at det skal bli på den måten. Når man får høre hvordan det skjedde blir det for min del bare verre. Min mening er at det er flere punkter som kunne vært gjort annerledes. Dette med bilen hans som han ikke ser. Også er det dette med det andre skuddet. Jeg ville gått lenger frem og sett på det skadeskutte dyret før jeg hadde skutt, sier broren.

Videre sier han at både han og broren brukte optiske siktemidler når de gikk på jakt. Den tiltalte 41-åringen benyttet et termisk sikte da ulykken skjedde.

Les også: Etterforsket om varmesøkende sikte var lovlig

– Kan du ikke se reven med øynene, har i alle fall ikke jeg noe på jakt å gjøre. Min oppfatning er at termiske sikter er ulovlige, men det er det delte meninger om det. Det er likevel ikke noe jeg ville ha brukt på jakt, sier broren.

På spørsmål fra aktor om hvordan det har vært etterpå sier broren at det har vært en grusom tid.

– Det har vært helt ekstremt. Jeg har mistet min beste jaktkompis og beste venn. Det er grusomt og tragisk. Det har vært mange tunge stunder. Savnet er ekstremt.