Varaordføreren: – Glem ordføreren, dette er det viktigste vervet i byen

Formannskapet har valgt nye medlemmer til 17. mai-komiteen i Tromsø.

BEGEISTRET: Jarle Aarbakke (Ap) forteller at 17. mai-komiteen har høy stjerne hos ham.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Komiteen ble i utgangspunktet valgt i starten av kommunestyreperioden, men på grunn av frafall ble det under tirsdagens formannskapsmøte holdt suplementeringsvalg.

Fikk ros

Jarle Aarbakke er ikke i tvil om hvor viktig 17. mai-komiteen er for byen,

– I min fødeby (Bergen, red.anm.) er det ikke noen tvil. Der er lederen av 17. mai komiteen det viktigste vervet i byen. Glem ordføreren, det er lederen av 17. mai-komiteen er viktigst i byen, og som går fremst i toget med flosshatt. Det er svært elegant. Det er litt sånn i Tromsø, men ikke helt like galt, flirer Aarbakke.

Han berømmer komitémedlemmene for arbeidet de gjør.

– Det handler om fornyelse og bevaring av tradisjoner, sier varaordføreren.

Nyvalg

17. mai-komiteen ser heretter slik ut:

1. Eva Lockertsen Stenvold (leder)

2. Bente Holtan Openshaw

3. Jack Arne Giæver Nilsen

4. Tom Strøm

5. Gerd Bjørhovde

Samt to medlemmer utpekt av Musikkrådet.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter