Tromsø dyrest i landet på beboerparkering

I Tromsø betaler man fem ganger mer for å parkere utenfor sitt eget hjem enn i Stavanger. – Urettferdig straffeskatt, sier sjefredaktør Gunnar Stavrum i Nettavisen på bloggen sin.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix 

nyheter

I anledning innføringen av beboerparkering på Frogner i Oslo, hvor beboere fra og med mandag i neste uke må ut med 3.000 kroner årlig for å parkere utenfor hjemmene deres, har Gunnar Stavrum sett nærmere på prisene det opereres med andre steder i landet hvor ordningen er innført.

Der kommer det fram at Tromsø er dyrere enn samtlige større byer i Norge:

  • Stavanger: 1.620 kroner for første bil
  • Oslo: 3.000 kroner for første bil
  • Drammen: 3.300 kroner for første bil
  • Kristiansand: 4.200 kroner for første bil
  • Bergen: 4.800 kroner for første bil
  • Trondheim: 5.100 kroner for første bil
  • Tromsø: 7.812 kroner for første bil

– Straffeskatt

Ikke bare varierer prisen kraftig, men enkelte kommuner øker også satsene kraftig for bil nummer to og tre.

– Prinsippet om å gi beboerne forrang til gateparkering der de bor, er bra. Men ikke hvis det er et skalkeskjul for å innføre en straffeskatt for å eie bil. I så fall kjempes krigen mot bilismen under falskt flagg, skriver Stavrum.

– Ikke diskutert

I Tromsø er beboerparkeringen avgrenset til sentrum. Søkere må dokumentere fast bopel i området og at de ikke har parkeringsmuligheter på egen grunn.

– Så vidt jeg vet, har ikke beboerparkeringen og prisene der vært et politisk tema som vi har diskutert i Tromsø – i hvert fall ikke denne perioden, sier ordfører Kristin Røymo (Ap).

– Interessant problemstilling

Hun understreker at hun ikke vet hvilke vurderinger som ligger til grunn for den høye prisen.

– Jeg er nødt til å få undersøkt dette og heller komme tilbake med et mer utfyllende svar senere. Stavrum trekker fram ei interessant problemstilling, sier hun.

iTromsø har forsøkt å komme i kontakt med styreleder og daglig leder i Tromsø Parkering, Tore Harry Paulsen og Peter Reinholdtsen, uten hell.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter