52 spillere var samlet til kretsturnering

– Bridge er gøy og sosialt

Konsentrasjonen var på topp under kretsmesterskapet i bridge. Men ikke alle lot seg begeistre.
nyheter

I kantina på Neumann-bygget ved Stakkevollvegen var 52 deltakere lørdag samlet til kretsturnering i kortspillet bridge.

BLE HEKTA: Maudhill Lorentsen ble tidligere i år rekruttert til bridgesporten av kollega Alf Lund (i blått). Lørdag var hun yngste deltaker under kretsmesterskapet. Foto: Gaute Bergsli 

– Blir aldri utlært

Maudhill Lorentsen (27) var yngste deltaker. Hun ble med i kretsen tidligere i år på oppfordring fra kollega Alf Lund ved Tromsdalen videregående.

– Jeg har alltid likt å spille kort, og da Alf sa jeg kunne få være med og prøve, heiv jeg meg med – og det falt i smak.

– Hvorfor falt det i smak?

– Bridge er gøy og sosialt, og i spillet havner man i stadig nye situasjoner og utfordringer. Man blir aldri ferdig utlært.

– Ja, jeg har vært med i mange år, og det vises egentlig ikke på spillet, ler kollega Alf, før de går i gang med en ny runde.

Foretrekker fotball

Mens de 52 spillerne sitter dypt konsentrert ved bordene, sitter de to venninne Anna Sivertsen (13) og Mia Nordahl (12) og snakker, ler og spiller tre på rad på enden av lokalet.

KAFÉVERTER: De to venninne Anna Sivertsen (13) og Mia Nordahl (12) hadde både traktet kaffe og smurt brødskiver til bridgespillerne. Foto: Gaute Bergsli 

De er ikke på plass for å følge med på turneringen, men for å tjene noen ekstra kroner ved å selger kaffe og kaker, brus og brødskiver til bridgespillerne.

– Vi synes bridge virker litt kjedelig. Vi spiller fotball på Skarp og synes det er artigere, sier Mia.

– Nei, det frister ikke å begynne med bridge. Fotball er mer actionfylt, mener Anna.

Anna er datter til Are Sivertsen, som er leder i Troms og Ofoten bridgekrets og turneringsleder under lørdagens kretsmesterskap.

– Jeg har forsøkt å få dem interessert, men har ikke klart det ennå. De er i rette alderen til å starte, så jeg har ikke gitt opp ennå, bedyrer han.

– God bridgeblanding

Turneringslederen sier de normalt sett er flere yngre spillere.

– Én er dessverre blitt syk, og to yngre spillere er på landslagssamling i helgen, så de er dessverre ikke med i denne turneringen.

RESULTATTAVLA: Turnerings- og kretsleder Are Sivertsen hengte opp resultatene etter hver runde. Foto: Gaute Bergsli 

Nestleder i kretsen, Margrethe Lindquist, sier bridgemiljøet i Tromsø og i regionen er godt.

– Mange forbinder bridge med gamle damer som drikker portvin, men vi har en god blanding av unge og voksne, kvinner og menn, noe som skaper et svært godt miljø. Vi har god rekruttering, og over jul skal vi arrangere nybegynnerkurs både for barn og voksne.