Barnas dager i Skarphallen

Sofie (2) fikk prøve innebandy for aller første gang

Nå får idrettsklubbene trolig flere medlemmer.
nyheter

Lørdag ettermiddag tok flere hundre barn og foreldre turen til Skarphallen, der 15 idretts- og aktivitetsforeninger i kommunen hadde samlet seg.

– Fint å få testet ut masse

– Et veldig bra arrangement. Flott at man kan teste ut masse ting på en og samme dag, sier Tony Løkeng, mens datteren Sofie (2) løper smilende rundt på kunstgresset med kølle i hendene og ivrig forsøker å treffe den hvite ballen.

– Sofie liker tydeligvis landhockey, kommenterer faren, som håper datteren kan finne en aktivitet hun liker.

– Hun er ikke med på organiserte aktiviteter nå, men om ikke lenge er hun gammel nok. Vi dro hit for å prøve ut mange forskjellige aktiviteter og se hva som er mest interessant for Sofie. Vi tenker å teste turn etterpå, det er en idrett man kan begynne med i tidlig alder.

– Fint sted å rekruttere flere

Ved standen til Tromsø Taekwon-Do Klubb er det stor pågang av barn som vil prøve seg i den koreanske selvforsvarsgreinen.

Klubben har rundt 250 medlemmer, men ønsker å vokse.

– Dette er en ypperlig anledning til å rekruttere medlemmer, sier Hanne Brendeløkken.

I SLAGET: Anton Bugge Nergaard (4) likte taekwondo, men han må vente noen år før han kan bli medlem i Tromsø Taekwon-Do Klubb. Foto: Gaute Bergsli 

15-åringen har vært aktiv i klubben i seks år og skryter av idretten.

– Jeg har drevet med taekwondo så lenge fordi miljøet er så bra. Det er en idrett for alle, og det er sosialt – nesten som en ekstra skole. Samtidig holder man seg i god form.

Lange ventelister

Stine Bugge har tatt med seg sønnen Anton Bugge Nergaard (4) og lar ham teste taekwondo.

– Jeg har prøvd å få ham inn på flere ting, men det er så lange ventelister. Vi satser på at han får bli med på fotball til neste år. Han kan ikke bli med på taekwondo før han går i 3. klasse, men han synes det er artig å prøve, sier hun.

Skating falt i smak

På den andre siden av hallen viser Håvard Sundby i Tromsø Skateklubb barna hvordan de skal håndtere et rullebrett. Blant dem Brage Lavik (5).

– Skateboard er veldig artig. Jeg har aldri prøvd det før. Eller, jeg har prøvd det noen ganger hos naboen min, men nå får jeg endelig til å stå alene på brettet, sier Lavik, som kanskje blir klubbens nyeste medlem.

– Dette ga mersmak. Jeg har lyst til å drive med skating fremover, sier femåringen.