Kulturskolen med nytt tilbud som ikke du får noe annet sted i Norge

Nå vil Kulturskolen lære tromsøværinger opp i standup, og med seg på laget har de fått Bård Hofstad.

MOROMANN: Komiker Bård Hofstad (23) skal lære tromsøværinger hvordan man blir morsom. 

nyheter

Kurset har oppstart i januar, og vil i første omgang være et nybegynnerkurs med en nedre aldersgrense på 15 år. Det blir for øvrig ingen øvre aldersgrense. Ifølge Tromsø kommune er Kulturskolen den første kulturskolen i landet som tilbyr et slikt kurs.

– Vi lager dette tilbudet fordi Kulturskolen vil tilby alle former for teater, ikke bare det vanlige undervisningsforløpet vi har, sier avdelingsleder for teater, Ole Christian Øen, på kommunens nettsider.

Øen utelukker ikke at kurset på sikt vil bli et fast tilbud, om interessen er stor nok.

– Blir dette en suksess, blir et nytt kurs til sommeren og kanskje til høsten, sier Øen.

Jobber med selvtillit

Kurset skal ledes av Bård Hofstad (23). Hofstad har tidligere jobbet med Lunheim standupforening og Stand-up Nord, men hadde i høst også suksess med sitt eget show på Kulturhuset.

– Vi skal jobbe en del med metoder, skriving og formidlingsevne. Dette er ikke noe man bare kan hive seg ut i, forklarer komikeren.

Han forteller at selvtillit også er noe som vil jobbes med på kurset.

– Man kan verdens morsomste tekst, men den blir ikke like morsom om den fremføres på feil måte, sier Hofstad.

Hofstad understreker at man ikke trenger masse erfaring for å bli med.

– Alle kan bli en god fotballspiller, med nok tid. Jeg håper at dette vil inspirere til at miljøet i byen blir større og mer profesjonelt, sier Hofstad.

– Vær deg selv

Om noen aspirerende vitsemakere skulle la seg friste av tilbudet, har Hofstad følgende råd:

– Vær deg selv. Det er kanskje verdens største klisjé, men faktisk det beste rådet man kan gi. Hvis man skal lykkes, må man være sikker på seg selv.

Kurset vil gå på Rådstua mandager fra 8. januar til 19. mars.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter