Karpe Diem-dokumentaren på VT

Utsolgt på rekordtid

Daglig leder Sveinung Wålengen ved Verdensteatret rakk så vidt å legge ut billettene før de begynte å gå unna.

DRIV: Karpe Diem har spilt flere ganger i Tromsø og blitt genierklært på spalteplass gjentatte ganger, ikke minst i denne avisa. Som her fra en konsert på Driv i 2012.   Foto: Tor Farstad

nyheter

I underkant av ett døgn senere var billettene til "premièreforestillingen" i Tromsø revet bort. De ble lagt ut på onsdag.

– Det var veldig spesielt. Siden jeg begynte her har vi aldri opplevd lignende interesse for én enkelt film. Billettslaget på landsbasis har også vært bra, sier Wålengen til iTromsø.

Ekstraforestillinger

Nå setter Verdensteatret opp to ekstraforestillinger på fredag 8. desember klokken 17.00 og 19.00.

– Siden responsen har vært så stor, følte vi at det var riktig å gjøre, forklarer Wålengen.

FORNØYD: Sveinung Wålengen har grunn til å glise etter mottakelsen av Karpe Diems dokumentar som Verdensteatret viser den 7. og 8. desember. Foto: Ronald Johansen 

Eneste malurt i begeret må være at Poppa Lars som innleder forestillingen på torsdag, er ikke en del av ekstraforestillingene.

Eksklusiv innledning

– Det får bli eksklusivt for dem som var tidlig ute.

Ifølge Wålengen har det vært en del mystikk forbundet med filmen "Adjø Montebello", som også fungerer som en avslutning på Karpe Diems prosjekt "Heisann Montebello".

FANSKARE: Basert på billettsalget til dokumentaren deres og hvor mye folk de trekker til konsertene sine, er det trygt å fastslå at Karpe Diem har mange tilhengere her i byen. Bildet er fra i fjor da de igjen spilte på Driv. Foto: Daniel Lilleeng 

– Det er morsomt at Karpe Diem har blitt så store og skaffet seg et stort nedslagsfelt. Det står respekt av det de gjør og ikke minst det de har fått til, sier Wålengen som medgir at han selv "ikke er en spesielt stor fan av Karpe Diem".

Karpe Diem

Oslo-rapperne Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel har siden debutskiva "Rett fra hjertet" (2006) vært regnet som en av landets fremste hiphopgrupper. Siden har de gått fra det ene musikalske høydepunktet til det neste og under Spellemannprisen i 2016 var de nominert i intet mindre enn fire kategorier. De gikk hjem med to statuetter, en for klassen "urban", den andre for "årets album". Skiva de vant med, "Heisann Montebello", er den de nå tar farvel med.

Karpe Diem er også kjent for sitt sosiale engasjement, som da de i 2010 brukte premiepengene fra Sigval Bergesen d.y. Almennyttige pris til å renovere Røde Kors sitt ressurssenter i Groruddalen og til en gratiskonsert for fans under 18 på Rockefeller.