– Nyt dagen i morgen, for så blir det kraftig vind

Meteorologen advarer mot kraftig vind i Tromsø de neste dagene.

Meteorologen advarer om sterk vind onsdag og torsdag.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Allerede onsdag vil det blåse opp til storm i Troms, ifølge statsmeteorolog Bjart Eriksen.

– Onsdag og torsdag kan vinden komme opp i 25 m/s i fjellovergangene. Det vil jo ikke blåse like mye i Tromsø, men i områdene rundt kan man merke kraftige vindkast som kan gjøre skade på hus og også ta med seg ting som ligger løst, sier han.

– Man må altså bare nyte morgendagen før det blåser opp og blir nedbør.

LES OGSÅ: Helga blir kald og tørr: – Det blir fint førjulsvær

– Ikke så aller verst

Ifølge meteorologen blir tirsdag en fin dag med perioder med sol.

– Morgendagen blir ikke så verst. Det blir for det meste oppholdsvær, men ikke helt skyfritt.

Det er fra og med onsdag at vinden tar seg opp. Da vil det også komme litt nedbør, for det meste snø.

Fra fredag vil vinden avta og temperaturene stige, ifølge meteorologen.

– Kuldeperioden som har vært i nord vil gå over i løpet av torsdagen. Fra fredag og utover helgen vil det fortsatt være minusgrader, men ikke like kaldt som det har vært, sier Eriksen.

Kan sende ut OBS-varsel

– Jeg vil tro at det sendes ut OBS-varsel på vind i løpet av morgendagen. Det kan bli opptil 25 m/s, som tilsier sterk storm. Det eneste som er sterkere enn det er orkan, men om det blir det, vet jeg ikke.

Meteorologen forteller videre at det i fjellovergangene og grensetraktene kan bli en del nedbør i form av snø.

– Snøen og vinden kan sammen skape veldig vanskelige kjøreforhold. Det kan hende enkelte veier stenges, men det er opp til veivesenet å avgjøre.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter