Kvinne ble funnet drept i sitt eget hjem i Lenvik

Én person er pågrepet etter at en kvinne i 80-årene ble funnet drept i Lenvik.

DRAP: Politiet slo drapsalarm i Lenvik mandag. Åstedet i Finnfjord-området ble sperret av.  Foto: STIAN JAKOBSEN

nyheter

Det opplyser politiet i en pressemelding mandag kveld, skriver Folkebladet.

– En kvinne i 80-årene er i ettermiddag funnet drept i sin bolig i Lenvik kommune. Politiet har pågrepet den antatte gjerningspersonen, opplyser regionlensmann Arnold Nilsen.

Funn

– Det er funn på stedet som gjør at politiet etterforsker saken som drap, og som knytter den antatte gjerningspersonen til drapet, opplyser Nilsen.

Politiet rykket mandag formiddag ut til en adresse i Lenvik kommune etter melding om en person som truet med kniv.

– Da politiet ankom adressen hadde personen forlatt stedet, og det ble iverksatt søk etter vedkommende.

  Foto: STIAN JAKOBSEN

Pressekonferanse

Nilsen opplyser videre at politiet senere fant den drepte kvinnen på en annen adresse i samme område, på stedet fant politiet også den aktuelle personen man opprinnelig lette etter.

Politiet opplyser at det blir pressekonferanse på Finnsnes lensmannskontor tirsdag formiddag.

– Vi er i en tidlig fase av etterforskningen, og kan ikke gi ytterligere informasjon i saken nå, skriver regionlensmannen i pressemeldingen.

Kriseteam

Lenvik kommune skriver i en pressmelding mandag kveld at de er orientert om en alvorlig og tragisk hendelse i kommunen mandag ettermiddag.

– Kommunens kriseledelse er informert og det psykososiale kriseteamet er aktivert. Kommunens oppgave er nå å sørge for ivaretakelse av de berørte, sier kommunalsjef Bente J. Karlsen, ifølge pressemeldingen.

Det vil i kveld ikke bli gitt ytterligere informasjon av hensyn politiets etterforskning, og de berørte parter.

Den pågrepne personen skal ennå ikke ha fått oppnevnt forsvarer.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter