Hun får «ildsjelpris» for mangeårig innsats for friluftslivet

Monica Mikalsen hylles med utmerkelsen etter over 10 år i friluftslivets tjeneste.

Hylles: Monica Mikalsen her avbildet med bildet som var en del av premien for «Friluftslivets ildsjelpris» i Troms 2017. Foto: FNF Troms 

nyheter

Det er Forum for natur og friluftsliv (FNF) samt de fire friluftsrådene i Troms som deler ut prisen. Prisen har kun blitt delt ut to ganger tidligere, og Monica Mikalsen er den første vinneren fra Tromsø.

Mikalsen har blant annet vært primus motor for Barnas Turlag Tromsø i over 10 år og bidratt til blant annet turbohuken i Hamna, Turboleiren ved Jægervatnet og kajakknaustet som DNT Ung benytter i samarbeid med Tromsø kommune.

– Monica Mikalsen trakk det lengste strået blant 17 kandidater i 2017 og ble hedret med diplom, gavesjekk på 5.000 kroner for det videre arbeidet, samt bildet «Pust» av kunstner Hilde Eilertsen Sletvold. Motivet er av Jægervasstindan i Lyngen, rett ved der prisvinneren har gitt gode opplevelser til barn og unge gjennom mange år. Juryen synes det er en ære å hedre Monica, og håper prisen vil inspirere til videre innsats blant de mange ildsjelene rundt i fylket som gir uvurderlige bidrag til friluftslivet, skriver juryen.

«Turbo»

I juryens begrunnelse heter det videre at:

«Men viktigst er ikke alt årets ildsjel har fått til. Det er måten hun møter folk på. Barna gleder seg alltid til en ny tur med prisvinneren, og hun har plass i mangt et hjerte. Årets ildsjel virker uuttømmelig med engasjement og energi, og får derfor ofte låne navnet til Barnas Turlag sin maskot, den blå fjellreven Turbo. Juryen har latt seg imponere over prisvinnerens mangfoldige bidrag til friluftslivets gleder».

– Veldig overrasket

Mikalsen, som i tillegg til sitt arbeid med de forskjellige avdelingene innenfor Troms Turlag, er på privaten initiativtaker for gratis utendørstrening i Hamna hver mandag. Hun ble svært overrasket over hyllesten.

– Jeg hadde dessverre ikke muligheten til å dra opp til Bardufoss i dag for å motta prisen, men vil gjerne takke juryen og de som har nominert meg. Det kom veldig overraskende på. Det er så mange andre som har vært med å bygge opp organisasjonen og som hadde fortjent prisen, men dette gjør jo ikke akkurat motivasjonen min til å fortsette noe mindre, smiler Mikalsen.