Leverte inn meldekort på vegne av ektefellen: Fikk uriktig utbetalt 170.000 kroner

Nå må mannen (29) møte i retten tiltalt for Nav-bedrageri.

Må møte i retten: I mars 2018 må mannen møte i Nord-Troms tingrett tiltalt for Nav-bedrageri. Foto: Gudrun Gulldahl  Foto: Gudrun Gulldahl

nyheter

I en periode på litt over ett år skal den tiltalte ha levert inn elektroniske meldekort – på vegne av ektefellen – til Nav.

I meldekortene skal mannen ha unnlatt å oppgi hvor mange timer ektefellen faktisk hadde arbeidet.

Opplysningene dannet grunnlag for automatisk beregning. Dermed fikk vedkommende uriktig utbetalt 171.509 kroner fra Nav.

Saken skal opp i Nord-Troms tingrett 8. mars 2018.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter