Ekstremværet «Ylva»

Jobber på spreng for å sikre anleggsplasser mot «Ylva»

Tromsø by er langt fra det stedet som er kraftigst rammet av ekstremværet «Ylva», men byens anleggsplasser tar ingen sjanser.

På anleggsområdet rundt den nye havneterminalen sikres løse gjenstander i vente på at ekstremværet «Ylva» skal ta seg opp i løpet av torsdag ettermiddag.  Foto: Ronald Johasen

nyheter

Det ventes at vinden i Tromsø vil være på sitt kraftigste torsdag mellom klokka 16.00-18.00. HMS-sjef for Bjørn Bygg, Trude Pedersen, sier at de nå jobber med å sikre alle anleggsplassene deres som blir rammet av uværet.

- Vi har gode rutiner og iverksetter sikring av løst byggemateriale, ting med mye vindfang og generelt ting som kan bli rammet av sterk vind. Dette er standardprosedyre når det meldes om storm, sier Pedersen.

Pedersen sier at de ikke øker bemanningen på anleggsplassene generelt i ettermiddag, med mindre det er spesielle forhold på den enkelte plassen som krever det.

- Når det blåser så pass unngår vi heising og montasje av store elementer, og de ansatte fokuserer på andre prosjekter. Om det er innvendig arbeid som kan gjøres, så er det der fokuset ligger i dag.