Mette-Marit avlyser Tromsø-besøk

Kronprinsesse Mette-Marit har fått krystallsyke.

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon. 

nyheter

Torsdag ettermiddag har kronprinsparet invitert til gjestebud hos Bymisjonen i Tromsø.

Nå melder Slottet at kronprinsesse Mette-Marit må avlyse Tromsø-turen.

- Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen får behandling for krystallsyke. Kronprinsessen er i bedring, men etter råd fra legen reiser kronprinsessen ikke til Tromsø i dag, skriver Slottet på sine hjemmesider.

LES OGSÅ: Bymisjons leder: - Jeg håper kronprinsparet merker at de er i Nord-Norge (for abonnenter)

Kronprins Haakon kommer derimot, og vil gjennomføre gjestebudet alene.

- Kjempetrist

Kronprinsparet startet i 2004 tradisjonen med å invitere til gjestebud. Dette er første gang et gjestebud ikke er på Skaugum.

Rundt 80 personer er invitert til gjestebudet i Tromsø.

Ann Karina Sogge.  Foto: Tom Benjaminsen

 

– Det er kjempetrist at kronprinsessen har blitt syk, men vi gleder oss over at kronprinsen kommer. Det viktigste er at kronprinsessen blir frisk, sier Ann Karina Sogge i Kirkens Bymisjon i Tromsø.

Skal ha fest uansett

Hun forteller at kronprinsessens avlysning ikke får noen konsekvenser for programmet som er lagt opp.

– Dette tar ikke bort entusiasmen for besøket. Det er fantastisk at kronprinsen kommer. Vi har medfølelse for at Mette-Marit har blitt syk. Dette er noe man ikke rår over. Det er slikt som skjer, sier hun.

Som kjent er det sendt ut ekstremværvarsel for store deler av Nord-Norge. Det er ventet at vinden i Tromsø vil være på sitt sterkeste mellom klokken 16.00 og 18.00. Foreløpig har ikke Sogge mottatt noen melding om at det blir forsinkelser grunnet uværet.

– Vi har alt på plass. Hvis det ikke kommer ned noen fly, så blir det fest likevel. Dette er heller ikke noe vi rår over, sier hun.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter