Mette-Marit avlyser Tromsø-besøk

Kronprinsesse Mette-Marit har fått krystallsyke.

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon. 

nyheter

Torsdag ettermiddag har kronprinsparet invitert til gjestebud hos Bymisjonen i Tromsø.

Nå melder Slottet at kronprinsesse Mette-Marit må avlyse Tromsø-turen.

- Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen får behandling for krystallsyke. Kronprinsessen er i bedring, men etter råd fra legen reiser kronprinsessen ikke til Tromsø i dag, skriver Slottet på sine hjemmesider.

LES OGSÅ: Bymisjons leder: - Jeg håper kronprinsparet merker at de er i Nord-Norge (for abonnenter)

Kronprins Haakon kommer derimot, og vil gjennomføre gjestebudet alene.

- Kjempetrist

Kronprinsparet startet i 2004 tradisjonen med å invitere til gjestebud. Dette er første gang et gjestebud ikke er på Skaugum.

Rundt 80 personer er invitert til gjestebudet i Tromsø.

Ann Karina Sogge.  Foto: Tom Benjaminsen

 

– Det er kjempetrist at kronprinsessen har blitt syk, men vi gleder oss over at kronprinsen kommer. Det viktigste er at kronprinsessen blir frisk, sier Ann Karina Sogge i Kirkens Bymisjon i Tromsø.

Skal ha fest uansett

Hun forteller at kronprinsessens avlysning ikke får noen konsekvenser for programmet som er lagt opp.

– Dette tar ikke bort entusiasmen for besøket. Det er fantastisk at kronprinsen kommer. Vi har medfølelse for at Mette-Marit har blitt syk. Dette er noe man ikke rår over. Det er slikt som skjer, sier hun.

Som kjent er det sendt ut ekstremværvarsel for store deler av Nord-Norge. Det er ventet at vinden i Tromsø vil være på sitt sterkeste mellom klokken 16.00 og 18.00. Foreløpig har ikke Sogge mottatt noen melding om at det blir forsinkelser grunnet uværet.

– Vi har alt på plass. Hvis det ikke kommer ned noen fly, så blir det fest likevel. Dette er heller ikke noe vi rår over, sier hun.