Nå åpnes denne veien igjen for trafikk

Siden slutten av juni har Niseveien vært stengt mellom Selnes skole og Østersveien på Kvaløya. I løpet av kort tid åpnes den igjen for trafikk.

Har vært stengt: FAU ved Selnes skole har i flere år kjempet og protestert for bedre trafikksikkerhet langs Niseveien. Nå er veien snart klar for åpning igjen etter å ha vært stengt siden i sommer. Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

FAU ved Selnes skole har i flere år aksjonert og kjempet for bedre trafikksikkerhet langs det som er skoleveien for mange av skolens barn. Niseveien har vært svært smal, uten ordentlige fortau og belysning, og samtidig vært en del av busstraseen til både rute 42 og 43.

Åpner snart

Etter krav fra både Nobina og FAU, hyret Tromsø kommune inn Sweco Norge AS i vår for å etablere skikkelig fortau, bussbom, bedre gatebelysning og legge ny asfalt på problemstrekningen. Nå, rundt fem måneder senere, er veien straks klar for reåpning.

– Vi var på ferdigstillingsbefaring der i forrige uke, og Nobina kom med noen tilbakemeldinger om ting som måtte rettes opp. Det arbeidet er mer eller mindre gjort nå, så veien åpnes igjen ganske snart, sier Odd Helge Vekve, konstituert fagleder hos Bydrift vei.

Tryggere skolevei

Driftssjef i Nobina, Magnar Nilssen, sier tilbakemeldingene fra deres kant gjaldt noen skilt og sperringer som mangler, og regner med at bussene igjen kan kjøre langs Niseveien i løpet av de neste ukene.

– Vi kjører flere andre veier hvor sjåførene våre har større utfordringer, men det som er viktig her er at ungene først og fremst får en tryggere vei til og fra skolen. Forhåpentligvis vil dette også sørge for at vi får bukt på konfliktene som har vært mellom oss og bekymrede foreldre i området, sier Nilssen.

Oppdatering: Niseveien åpner igjen fra første avgang tirsdag 28. november melder Troms fylkestrafikk.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter