Troms Kraft ber folk begrense strømforbruket grunnet ekstremværet

Det er økt sårbarhet i strømforsyningen i Troms.
nyheter

Det opplyser Troms Kraft i ei pressemelding.

– I forbindelse med pågående ekstremvær Ylva, og økt sårbarhet i strømforsyningen i Troms, er det en reell risiko for at nettselskaper i området må iverksette kraftrasjonering, skriver Erling Dalberg, Kraftforsyningens distriktssjef Troms, i en e-post.

Han utdyper overfor iTromsø at oppfordringen også gjelder Tromsø kommune.

– Uværet raser i Nordland. Dette har medført feil i strømforsyningen, som også er med å forsyne nordover i Troms. Vi oppfordrer folk til å vise måtehold i bruk av strøm, sier Dalberg til iTromsø.

Tidligere i dag var flere tusen kunder i Nordland uten strøm.

– Vi vil forebygge eventuelt ytterligere feil. Vi ønsker ikke å koble ut områder, sier han.

Kraftnettet er spesielt sårbart etter at folk kommer hjem fra arbeid, forklarer han. Derfor bes det om ekstra moderasjon spesielt i perioden fra klokken 15.00 og 19.00.

Nesten 2.000 er uten strøm

Klokken 17 torsdag meldte Troms Kraft at 1500 av deres kunder var uten strøm, hvorav mange hadde vært det siden tidligere i dag.

Nå er tallet oppe i nesten 2.000 husstander uten strøm.

– Vi har mye folk i arbeid, men sikkerheten til montørene må gå foran. Feil blir derfor rettet når forholdene tillater det, uttaler Arvid Åsmo, beredskapsleder i Troms Kraft i en pressemelding.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter