Så mange forsikringskrav er levert etter «Ylva»

Gjensidige har så langt mottatt 89 skademeldinger etter gårdagens ekstremvær.

Majavatn i går: Et tre blåste ned tvers over E6 5 km nord for Majavatn.  Foto: Politiet i Nordland / NTB scanpix

nyheter

«Ylva» gjorde store skader i Nord-Norge torsdag.

Forsikringsselskapet Gjensidige sier de per klokka 15.00 fredag allerede har mottatt 89 krav hvorav 54 er fra Nordland og 35 er fra Troms.

- Flest skader har vi så langt fått meldt fra Fauske (9), Bodø (8), Tromsø (8), Lenvik (7), Alstadhaug/Sandnessjøen (6). I tillegg kommer eventuelle skader på biler og båter som ikke er med i denne oversikten, sier Pål Rune Eklo, kommunikasjonssjef i Gjensidige i en pressemelding.

Forventer flere

De fleste skadene er på hus og næringsbygg. En del skader på tak, takplater som har løsnet til totalskader av bygninger som har blåst overende.Gjensidige forventer også at det kommer inn flere krav i løpet av de neste dagene.

- Det er fortsatt et jevnt sig av skader som meldes til oss, og vi forventer at det vil bli meldt inn flere skader i løpet av helgen og neste uke når folk får tid til å se etter hus, hytter og eiendommer, sier Eklo.

Tosifret millionbeløp

- Det er enda tidlig å si noe om hvor store skader «Ylva» har forårsaket totalt, men basert på våre tall snakker vi nok om et tosifret millionbeløp i erstatninger for hele forsikringsbransjen, sier Eklo.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter