Så mange forsikringskrav er levert etter «Ylva»

Gjensidige har så langt mottatt 89 skademeldinger etter gårdagens ekstremvær.

Majavatn i går: Et tre blåste ned tvers over E6 5 km nord for Majavatn.  Foto: Politiet i Nordland / NTB scanpix

nyheter

«Ylva» gjorde store skader i Nord-Norge torsdag.

Forsikringsselskapet Gjensidige sier de per klokka 15.00 fredag allerede har mottatt 89 krav hvorav 54 er fra Nordland og 35 er fra Troms.

- Flest skader har vi så langt fått meldt fra Fauske (9), Bodø (8), Tromsø (8), Lenvik (7), Alstadhaug/Sandnessjøen (6). I tillegg kommer eventuelle skader på biler og båter som ikke er med i denne oversikten, sier Pål Rune Eklo, kommunikasjonssjef i Gjensidige i en pressemelding.

Forventer flere

De fleste skadene er på hus og næringsbygg. En del skader på tak, takplater som har løsnet til totalskader av bygninger som har blåst overende.Gjensidige forventer også at det kommer inn flere krav i løpet av de neste dagene.

- Det er fortsatt et jevnt sig av skader som meldes til oss, og vi forventer at det vil bli meldt inn flere skader i løpet av helgen og neste uke når folk får tid til å se etter hus, hytter og eiendommer, sier Eklo.

Tosifret millionbeløp

- Det er enda tidlig å si noe om hvor store skader «Ylva» har forårsaket totalt, men basert på våre tall snakker vi nok om et tosifret millionbeløp i erstatninger for hele forsikringsbransjen, sier Eklo.