Stor snøskredfare i dag: – Noen store naturlige utløste skred forventes

NVE øker snøskredfaren til nivå 4 etter at det polare lavtrykket treffer Tromsø.
nyheter

Skalaen Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) opererer med på snøskredvarselet går fra 1 til 5.

Selv om de ikke offisielt begynner med daglig skredfarevarsel før 1. desember, har NVE ute et varsel på nivå 4 for Tromsø onsdag i sammenheng med det polare lavtrykket som treffer kommunen.

- Observasjoner de siste dagene tyder på at det kan være lag av nedsnødd nysnø og stedvis også svake lag av kantkorn i snødekket. Med påfyll av snø og vind fra SV vil det dannes flak av nysnø i leområder. Lokalt ventes det såpass mye nysnø at det er mulighet for naturlig utløste skred, skriver NVE i varselet sitt.

20-50 mm snø

I fjellværvarselet til NVE ventes det mellom 20 mm til 50 mm i de mest utsatte områdene med en liten kuling fra sørvest.

- Polart lavtrykk gir kraftig vind og lokalt store nedbørmengder. Skred kan utløses både naturlig og av skiløper. Unngå alt skredterreng der det kommer mye snø. Noen store naturlige utløste skred forventes. Som skiløper bør du holde deg unna alt skredterreng, skriver NVE.

Det var Nordlys som først omtalte varselet.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter