Årets tromsøværing 2017

– Tror folk synes vi gjør en god jobb

I snart 30 år har Tromsø ASVO bidratt til å skape et hyggeligere bymiljø.

FINALIST: Tromsø Asvo er en av finalistene i Årets tromsøværing. Fra venstre: Kjetil Haukenes Andersen, Katrine Figenschau, Mariann Mortensen, Frank Olsen og Mona Irene Olsen. Foto: Ida Ramberg 

nyheter

Tromsø ASVO ble etablert i 1989 og har i dag over 100 ansatte som jobber med å levere jobbfrukt, rydde i sentrumsgatene, tømme Fretex-containere, hente el-søppel, drive med catering, binde bøker og produsere bakervarer. For å nevne noe.

– Og 90 prosent av våre ansatte jobber utenfor huset – vi ønsker å være synlig i bybildet, sier attføringsleder Anne Grete Kvendbø.

– Oppgavene vi gjør, er oppgaver som må gjøres. Hvordan hadde det blitt dersom ingen hentet søpla? Dersom ingen tømte Fretex-containerne, spør hun.

– Det samme gjelder for ryddingen i sentrum – byen hadde nok merka det fort dersom det ikke hadde blitt gjort, mener salg- og markedsansvarlig Frank Olsen.

– Det er jobber som synes, og vi ser at tromsøværingene legger merke til det.

SJEKK HVEM SOM ER NOMINERT TIL ÅRETS TROMSØVÆRING HER!

Hyggelige kommentarer

Kjetil Hauknes Andersen, Katrine Figenschau, Mariann Mortensen og Mona Irene Olsen jobber i bedriftens største avdeling: Service og jobbfrukt.

De synes det er veldig hyggelig å bli nominert til prisen.

– Jeg tror vi er nominert til «Årets tromsøværing» fordi vi er synlige i byen, rydder og henter søppel. Vi får stadig vekk hyggelige kommentarer, sier Figenschau.

– Jeg tror folk synes vi gjør en god jobb, legger Mortensen til.

Miljø

Olsen og Kvendbø i administrasjonen understreker at i tillegg til å gjøre viktig arbeid, har ASVO et tydelig miljøfokus.

– For eksempel leveres det meste av jobbfrukten på gåruter, og boksene gjenbrukes, sier Olsen.

– Og frukten i kurvene skal kvalitetssikres. Det som ikke er helt premium, sorteres ut og gis gratis til Kirkens Bymisjon, Kafé X og Kafé 103. Det som ikke er bra nok til å være menneskemat går til gårdsbruk. Det er lite som går i søpla, forteller Kvendbø.

Godt humør

De synes også det er hyggelig at Tromsø ASVO er en av finalistene til «Årets tromsøværing».

– Vi har veldig blide og service-rettede ansatte. Jeg tror vi er nominert fordi vi gjør alt dette, og vi gjør det med et smil, mener Kvendbø.

Katrine Figenschau tror nettopp det er viktig – å være vennlig innstilt og ha godt humør.

– Og det hadde vært helt perfekt å vinne. Da hadde vi nådd ut til enda flere, mener hun.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter