41-åringen dømmes til 120 dagers fengsel for uaktsomt drap på Mads Håvard Larsen. I tillegg må han betale 125.000 kroner i oppreisning til foreldrene og samboeren til den drepte.

Videre fradømmes han retten til å drive jakt i fem år. Han må også levere inn våpenet og utstyret som ble benyttet da jaktulykken fant sted. Den tiltalte idømmes også til å betale saksomkostninger på 5.000 kroner.

Dommen er enstemmig.

– Opptrådte uforsvarlig

Ut fra en samlet vurdering av bevisene, finner retten at tiltalte tok en forhastet beslutning om å skyte, uten å forsikre seg om hva han siktet mot. Retten finner det ikke tvilsomt at tiltalte opptrådte uforsvarlig ved å skyte uten å foreta nærmere undersøkelser, heter det i dommen.

– Tiltalte burde ha gjort nærmere observasjoner for å klarlegge hva han siktet mot. Han skullet tatt lengre tid på å se i kikkertsiktet eller brukt den håndholdte optiske kikkerten han hadde med seg, heter det i dommen.

Videre påpeker de at den tiltalte burde gått nærmere, ropt, brukt lys for å se om han fikk noe reaksjoner, før han eventuelt avfyrte ett skudd.

Nektet skyld

41-åringen sto tiltalt for uaktsomt drap etter at han han 28. februar i år skjøt og drepte 26 år gamle Mads Håvard Larsen på Stormoen i Balsfjord. 41-åringen skjøt mot det han trodde var en rev, men traff i stedet Larsen i hodet. 26-åringen døde umiddelbart av massive hjerneskader.

Det var satt av tre dager til behandling av saken i Nord-Troms tingrett. På rettens tredje og sist dag fortalte avhørsleder i politiet at tiltalte først erkjente straffskyld under avhørene, men 41-åringens advokat Trygve Staff mente at hans klient ikke forstod hva han svarte på.

Under rettssaken nektet mannen skyld for uaktsomt drap, selv om han erkjente å ha skutt Larsen.

Vil anke

Tiltaltes forsvarer, Trygve Staff, krevde full frifinnelse. Til NRK sier Staff at de vil anke dommen fra tingretten, men vil ikke anke spørsmålet om den økonomiske erstatningen.