I denne sentrumsparken vil Katrine ha et juletre

Kaféeier Katrine Dahl Jensen etterlyser julestemning og juletre på Jaklins plass. Hun håper en gavmild tromsøværing har et juletre å avse.

VIL PYNTE TIL JUL: Katrine Dahl Jensen og Otto Kristoffersen er naboer til Jaklins plass nord i sentrum. De ønsker seg et juletre, som kan lyse opp adventstida, i parken.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

– Det er allerede tilrettelagt med hull, for å kunne sette opp et juletre her på Jaklins plass. Men siden jeg flyttet inn her har parken stått tom i adventstida, sier Katrine Dahl Jensen, som driver Svermeriet Kafé og Redesign.

Ingen julegate eller julelys

De to første årene etter at Jensen åpnet kafé ved parken, var poplene på Jaklins plass dekorert med lys i førjulstida. Nå er det ingen julepynt i parken nord i Tromsø sentrum.

– Mange, både turister og andre, kommer denne ruta inn til byen etter å ha besøkt vår flotte kirke i Tromsdalen. Gamlebyen er en vakker del av Tromsø, men vi har verken julegate eller lys i trærne her, selv om dette er et område i positiv utvikling, sier hun.

Vil ha spleiselag

Bydrift har sagt seg villig til å få rigget opp lys, og bidra med teknisk assistanse – om noen andre finner et tre. Å skaffe et passende juletre har vist seg som en stor utfordring, ifølge kaféeieren, og kommunen selv har bare to trær å avse til byens parker.

– Derfor håper vi at noen kan donere et tre til Jaklins plass, slik at vi sammen kan gjøre noe fint for nordbyen i førjulstida.

Nå ønsker Jensen å komme i kontakt med næringsliv eller privatpersoner som har mulighet til å hjelpe, og hun vil gjerne bidra personlig.

– Jeg og min nabo har snakket sammen, og vi kan sponse julelysene, tilbyr hun.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter