Fylkeskommunen og Sametinget vil fornye 15-årig avtale

Fylkeskommunen og Sametinget får trolig en ny samarbeidsavtale i vår.

POSITIV: Silje K. Muotka er positiv til en regional plan for samisk samfunnsutvikling. – Det vil være et forpliktende planverk som vi må jobbe veldig grundig med, slik man må i andre planprosesser.  Foto: Privat

nyheter

Torsdag formiddag møttes fylkesrådsleder Willy Ørnebakk og sametingsråd Silje K. Muotka i Tromsø.

Temaet var en fornying av samarbeidsavtalen mellom fylkeskommunen og Sametinget.

Inngått i 2002

Avtalen mellom de to ble inngått i 2002, som den aller første avtalen Sametinget inngikk med et fylke.

– Et meget bra møte. Vi har i dag avklart at vi arbeider for fornying av avtalen, og vi ønsker å sikre at den fortsatt skal være et viktig redskap for å sikre samisk samfunnsutvikling, med de behovene man har i Troms, sier Muotka.

– Derfor vil vi jobbe for at vi kan undertegne en fornyet avtale på vårparten.

Viktige saker

Sametinget og fylkeskommunen skal også være enige om å se på muligheten for å lage en regional plan for samisk samfunnsutvikling.

– Det blir en av flere viktige saker i den fornyede avtalen, sier sametingsråden.

Ifølge Muotka vil Ørnebakk invitere den politisk ledelsen i fylkene og stortingsrepresentanter fra nord til et fellesmøte på Sametinget 10. januar.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter