Hun er ny sjef på politistasjonen i Tromsø

Anita Hermandsen (46) er ansatt som ny politistasjonssjef.

AKSJON: Leder for Ungdomsgruppa/U18 ved Troms politidistrikt, Anita Hermandsen, utenfor Tempogården. Bildet er tatt fra en politiaksjon i sentrum i 2011. Foto: Marius Hansen  Foto: Marius Hansen

nyheter

Hun har siden 1. april vært fungerende sjef for polititjenesten i Tromsø og Karlsøy kommune, men hun tiltrer altså nå permanent i stillingen som politistasjonssjef.

– Interessant og utfordrende

Hun overtar stillingen fra Morten Pettersen, som nå er leder for felles enhet for operativ tjeneste (FOT) i politidistriktet.

– Nå som jeg har vært inne som fungerende politistasjonssjef, så har det vist seg at dette er en interessant og utfordrende jobb. Med min erfaring innen det forebyggende feltet, har jeg mye å bidra med. Det gjelder blant annet det å jobbe tverrfaglig med andre aktører og få den forebyggende tanken inn i hele organisasjonen, sier Hermandsen til iTromsø.

Brenner for forebyggende arbeid

Hermandsen har siden 2005 arbeidet ved Ungdomsgruppa/U18 i Troms politidistrikt, hvor hun store deler av tiden har ledet arbeidet rettet mot ungdom.

– Forebyggende arbeid og etterretning er noe som er et stort fokus i politierfaring, så det å ha erfaring innen dette er viktig å ta med seg, sier hun.

I sin nye stilling vil hun først og fremst fokusere på det forebyggende arbeidet.

– Jeg brenner for det forebyggende. Det å få en forebyggende tanke i det operative og etterforskning, er noe jeg kommer til å se på hvordan jeg kan bidra med mine tanker, sier hun.

Tromsø politistasjonsdistrikt er en av fem geografiske driftsenheter i Troms politidistrikt, de øvrige er Nord-Troms, Midt-Troms, Finnsnes og Harstad.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter