Slik var novemberværet

Vi har lagt bak oss en relativt tørr novembermåned.

TØRT: Det ble målt 71 prosent mindre nedbør enn normalen forrige måned. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Det opplyser Vervarslinga for Nord-Norge. Middeltemperaturen for november i Tromsø var på 0,0 grader, noe som er 1,1 grader over normalen. Så varm (eller varmere) novembermåned har det blitt registrert 44 ganger tidligere. Like kald eller kaldere novembermåned har det blitt registrert 56 ganger tidligere.

– Det er en grad over normalen, men det er ikke veldig uvanlig. Det har jo gradvis blitt varmere, så det er faktisk helt innafor, sier Hanne Heiberg, klimavakt ved Meteorologisk institutt.

Nedbør

I alt kom det 77,2 millimeter nedbør i Tromsø. Dette er 71 prosent mindre enn normalen.

– Det ser ut til å ha vært en relativt tørr november, sier klimavakten.

Seks finværsdager

Størst nedbørsmengde kom 4. november. Da ble det målt 13,3 millimeter nedbør. Det var målbar nedbør 20 av månedens dager, normalt 20 dager.

Dagen hvor det ble målt lavest temperatur, var 20. november. Da krøp temperaturen helt ned til -7,6 grader.

Det var totalt seks klarværsdager, 11 delvis skyet, og 13 dager var overskyet. Normalene er henholdsvis 2, 12 og 16 dager.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter