Hun er første mottaker av iTromsøs julestjerne

Else (84): – Jo eldre folk blir, desto vanligere er det at de bare blir sittende hjemme

Med sitt årelange engasjement i Kirkens Bymisjon og Røde Kors har Else Antonsen gjort seg fortjent til å få iTromsøs første julestjerne.

Første mottaker: Else Antonsen (84) får iTromsøs første julestjerne for sin gode innsats i blant andre Røde Kors og Kirkens Bymisjon. 

nyheter

Hver søndag i advent deler iTromsø ut en julestjerne til en person som fortjener en ekstra oppmerksomhet.

Vi har bedt våre lesere om hjelp til verdige kandidater, og en av dem har tipset om oss Else Antonsen.

Overrasket mottaker

– Virkelig, er det sant, sier en overrasket og glad kvinne på klingende dansk når iTromsøs ringer for å fortelle at hun får årets første julestjerne.

Antonsen var i full sving med å hjelpe andre eldre med handleoppgaver da iTromsø ringte henne, men etter en stund hadde hun tid til å komme uanmeldt innom redaksjonslokalene for å motta julestjerna.

Fortsatt aktiv

Dansken flyttet i 1958 fra Danmark til Tromsø, hvor hun har jobbet som sykepleier på sykehuset. 84-åringen har også i en årrekke jobbet frivillig for Kirkens Bymisjon og Røde Kors.

Hun har i flere år vært besøksvenn, og i sommerhalvåret er hun med og arrangerer Røde Kors sin ukentlig gåtrim for seniorer.

– Vi gjør det egentlig mer for kosen og det sosiale enn for trimmen, sier Antonsen.

På andre Røde Kors-arrangement lager hun kaffe, kake, rydder opp og vasker. For Kirkens Bymisjon er hun med og lager middag hver uke for vanskeligstilte i byen.

– Det er da ikke så mye jeg gjør, kommenterer Antonsen beskjedent om all tiden hun bruker på å hjelpe vanskeligstilte og andre eldre.

– Verdig vinner

Anniken Magnus, kontaktperson for Røde Kors sin gåtrim for seniorer i Tromsø, mener Antonsen fortjener julestjerna.

– Alle i både bymisjonen og Røde Kors vet om Else. Hun har vært aktiv i en årrekke og er absolutt en verdig vinner, sier Magnus.

Antonsen sier hun selv får glede av å jobbe som frivillig.

– Jeg synes det er fint å kunne glede andre. Og ved å jobbe som frivillig får jeg selv gjort noe i stedet for å bli sittende i sofaen. Jo eldre folk blir, desto vanligere er det at de bare blir sittende hjemme. Jeg ønsker fortsatt å komme meg ut, være i aktivitet og treffe andre mennesker.

Kom med flere forslag!

Til første søndag i advent fikk vi veldig mange gode innspill til folk som fortjener en aldri så liten ekstra oppmerksomhet i julestria, og disse forslagene blir med videre i adventstiden.

 Om du ønsker å foreslå din kandidat så gjør du følgende:

Skriv en e-post til nettdesk@itromso.no der du sier noen ord om personen og hvorfor nettopp ham eller henne fortjener en liten oppmerksomhet.

Du kan også skrive en melding til oss på Facebook.