FIRST LEGO League

Tromsølag med solid innsats i internasjonal kunnskapsturnering

Laget fra Selnes skole nådde ikke helt til topps, men imponerte arrangørene stort.

HJEMME IGJEN: Aqua Masters virket i svært godt humør da de landet i Tromsø søndag ettermiddag.  Foto: Privat

nyheter

Denne helgen hadde 650 deltakere, fordelt på 45 lag fra hele Norden samlet seg i Oslo for å kjempe i den skandinaviske finalen i FIRST LEGO League (FLL).

Blant disse stilte tromsølaget Aqua Masters, som består av ni jenter og femten gutter på tolv år, som alle går i 7. klasse på Selnes skole. Laget deltok i turneringen for første gang i år, og havnet på en 13.-plass. Vinnerlaget fra Bodø deltok for øvrig i konkurransen for tredje gang.

Sliten, men fornøyd

Søndag ettermiddag var det en sliten, men fornøyd gjeng som landet på Langnes.

– De var litt slitne etter en lang helg og en tidlig morgen, men de har hatt det kjempegøy, forteller Lene Thorstensen, som er den stolte moren til en av deltakerne.

FINALE: 650 deltakere fra hele Norden konkurrerte om priser i kategoriene forskning, teknologi, markedsføring og kjerneverdier. 

Alle elevene som ønsket å bli med, fikk reise sammen med læreren og fem frivillige foreldre. Thorstenson forteller at det ble samlet inn 127.800 kroner fra sponsorer og bollesalg for å gjøre turen til Fornebu mulig.

Får skryt fra arrangør

Cathrine Instebø, sponsorsjef for Statoil Morgendagens Helter, roser tromsøelevenes fokus på samarbeid og lidenskap for teknologi.

– Realfagstalenter er en sjelden vare i Norge. Aqua Masters fra Tromsø har vist en imponerende innsats, glød og læringsvilje under hele turneringsperioden. Det er nettopp disse kvalitetene som kjennetegner Norges største talenter innenfor idrett, kultur og utdanning. Forhåpentligvis vil mange av deltakerne bli ingeniører og forskere i fremtiden, sier Instebø.

Nordnorsk lag til topps

Konkurransen er et samarbeidsprosjekt mellom organisasjonen FIRST og Statoils talentprogram, med hensikt om å øke unges interesse for realfag, og årets tema handlet om å forbedre måten mennesker finner, bruker eller kvitter seg med vann på.

Det ble til slutt laget Septem fra Bodø og Steigen som gikk til topps, og skal representere Skandinavia i den globale finalen i Detroit i USA neste år.

AQUA MASTERS: Bak fra venstre: Vegar Bjørn, Elias Brennvik, Amanda Dalbakk, Gabriel Harju, Adrian Hellvig, Sandra Henninen, Amanda Henriksen, Hannah Hilmarsen, Johannes Appelbom, Amandus Jakobsen, Patrick Johansen, Michelle Lund og Alfred Myreng. Foran fra venstre: Nicklas Nilsen, Are Nyyssônen, Odd Ingar Ramsvik, Erik Schløpke, Paul August, Kristine Skatter, Emma Thomassen, Joakim Thyrhaug, Niklas Tveiterås og Thea Valanes. (Anne Pedersen var ikke til stede). 

Her kan du se oversikt over samtlige lag.