Fylkesvei stengt etter snøskred

Fylkesvei 293 er atter en gang stengt etter at et snøskred har blitt utløst i Holmbuktura.
nyheter

Tirsdag morgen eller natt til tirsdag har et snøskred blitt utløst i den berykta Holmbuktura. Det vil si at beboerne på Jøvik-siden av ura nok en gang er isolert fra omverdenen.

- Det er stengt der nå. Vi må vente på dagslys for å se omfanget av raset før vi kan si noe om når veien åpner igjen, sier operatør Renate Aanes hos vegtrafikksentralen.

Rute 410 er innstilt inntil videre.

Usikker på åpning

Klokka 11.30 kan Statens vegvesen ennå ikke si noe om når skredet kan ryddes bort og veien åpnes igjen.

- Vi venter ennå på status fra byggeleder på stedet, og oppdaterer så snart vi vet noe mer konkret, sier operatør Håvard Langmo hos vegtrafikksentralen.

Betydelig skredfare tirsdag

NVE og Varsom melder i dag om betydelig skredfare (farenivå 3) i Tromsø etter det massive snøfallet de siste dagene.

- Skredfaren er primært knyttet til nysnøen som er kommet i kompaniskap med vind. Dette har dannet ustabile fokksnøflak i leområder. Stedvis kan det ha samlet seg mye snø pga. vindtransport. Stedvis kan gammelt vedvarende svakt lag av kantkorn trigges der snødekket er tynt, skriver NVE på varsom.no.

- Skredfaren vurderes til faregrad 3-betydelig. Utvis varsomhet de første dagene etter snøfall og vind

Skjer flere ganger hver eneste vinter

Strekningen under Holmbuktura på fylkesvei 293 er et av fylkets mest rasutsatte strekninger, og i januar gikk fylkesråd for samferdsel og miljø, Ivar B. Prestbakmo (Sp) inn for å sikre blant annet denne strekningen (saken er åpen for abonnenter).

Her kan du lese debattinnlegget fra  Mari-Ann Benonisen, avdelingsleder og kommunestyrerepresentant i Tromsø kommune (Ap) om rasproblematikken på Fylkesvei 293 fra mars: «Noen ganger tør ansatte ikke kjøre på jobb selv om veien er åpen»